Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
9
1
gregorian
0
0
1
14
70
online
1
fulltext
fa
تشکیل کانژوگه های لیزوزیم-دکستران با استفاده از حرارت دهی مایکروویو
<strong>چکیده</strong>
کاربرد لیزوزیم به عنوان ضد میکروب یا نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی و دارویی شناخته شده است. خواص ضد میکروبی لیزوزیم علیه باکتری ها با استفاده از واکنش های شیمیایی مثل کانژوگه شدن با کربوهیدرات با استفاده از واکنش مایلارد بهبود میابد اما این واکنش طبیعی بسیار زمان بر است، بنابراین در این پروژه روش جدید حرارت دهی با مایکروویو برای انجام واکنش مایلارد استفاده شد. لیزوزیم با دکستران مخلوط شد و تحت حرارت دهی مایکروویو قرار گرفت. در مقایسه با روش مرسوم، حرارت دهی مایکروویو سرعت کانژوگه شدن لیزوزیم و دکستران را افزایش می دهد. میزان کانژوگه شدن با استفاده از الکتروفورز SDS-PAGE، کروماتوگرافی تبادل کاتیونی و اندازه گیری محتوی قند نمونه ها تعیین گردید. نتایج الکتروفورز نشان داد با افزایش زمان حرارت دهی مایکروویو، افزایش وزن ملکولی کانژوگه ها مشاهده شده و بیشترین گلیکوزیله شدن بعد از 4 دقیقه حرارت دهی بدست آمد و تحت این شرایط 6/0 مول دکستران به هر مول لیزوزیم متصل شد. پروفایل خروجی کروماتوگرافی کانژوگه های لیزوزیم -دکستران نشان داد که در مقایسه با لیزوزیم طبیعی، پیک کانژوگه ها به وزن های ملکولی بالاتر منتقل شده و با منحنی غیرکانژوگه ها همپوشانی دارد که اتصال کووالانسی لیزوزیم – دکستران را تأیید می کند. نتایج پیشنهاد می دهد که امکان افزایش سرعت کانژوگه شدن مایلارد با استفاده از حرارت دهی مایکروویو وجود دارد.
کلید واژگان: الکتروفورز,حرارت دهی مایکروویو,کروماتوگرافی,لیزوزیم,واکنش مایلارد
263
270
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-244&slc_lang=fa&sid=7
محمد حسین
مولایی فر
100319475328460047725
100319475328460047725
No
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
مهرداد
نیاکوثری
100319475328460047738
100319475328460047738
Yes
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی و استاد گروه بیوشیمی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
محمود
امین لاری
100319475328460047756
100319475328460047756
No
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز