Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
7
1
gregorian
0
0
1
14
68
online
1
fulltext
fa
مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100)
<strong>چکیده</strong>
در پژوهش حاضر، شاخساره­های چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور، در دو واریته­ی چای (هیبرید و <em>کلون 100</em>)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع آوری شدند و پس از عصاره گیری، محتوای فنول کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش رنگ سنجی ارزیابی شدند. آنالیز کاتچین و کافئین توسط دستگاه HPLC صورت گرفت. ویژگی های حسی با استفاده از تست پانل به کمک روش خطی انجام شد. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل در دو واریته­ی کلون 100 و هیبرید اختلاف معنی­داری نداشت (p≤0.05). محتوای فلاوونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی در دو واریته متفاوت و در واریته کلون 100 بطور معنی­داری (p≤0.05) بیشتر از واریته هیبرید بود. نتایج آنالیز HPLC بیانگر وجود مقادیر بالاتر کاتچین و کافئین در واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100 بود. واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100، پر­رنگ­تر بود و طعم تند­تری داشت درحالیکه واریته کلون 100 از عطر قوی­تری برخوردار بود. نتایج بیانگر برتری واریته کلون 100 از لحاظ خواص سلامتی بخش آن نسبت به واریته­ی هیبرید می­باشد.
کلید واژگان: چای سبز,ترکیبات فنولی,فعالیت آنتی اکسیدانی
191
181
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-2420&slc_lang=fa&sid=7
زینب
نوشی
100319475328460068318
100319475328460068318
Yes
دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران
رضا
حیدری
100319475328460068317
100319475328460068317
No
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
مینو
ایلخانی پور
100319475328460068316
100319475328460068316
No
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
زهرا
قاسمپور
100319475328460068315
100319475328460068315
No
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران