Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1398
3
1
gregorian
2019
6
1
16
88
online
1
fulltext
fa
اثرات جدا و ترکیبی نانو پوشش های صمغ دانه ریحان و قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی در جهت افزایش عمر نگهداری گوشت تازه گوسفند
Separated and Combined Effects of Nano Coating of Basil seed gum and perfoliatum seed gum Containing Kiwi Peel Extract to Increase shelf Life of Sheep's Meat
گوشت گوسفند به دلیل داشتن مقادیر پروتئین، چربی و رطوبت بالا استعداد بالایی برای فاسد شدن دارد. در این مطالعه تاثیر آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی عصاره پوست کیوی در دو نوع پوشش معمولی و نانوپوشش بر پایه صمغ دانه ریحان، صمغ دانه قدومه شهری و ترکیب آن­ها در افزایش ماندگاری گوشت گوسفند مورد بررسی قرار گرفت. عصاره هیدروالکلی پوست کیوی با استفاده از اولتراسوند استخراج شد که میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن به ترتیب 12/3±342 <span dir="LTR">mg GA/g E</span> و 02/1±93/6 <span dir="LTR">mg QE/g E</span> بود. غلظت­های مختلف 500، 1000، 1500، 2000 و 2500 <span dir="LTR">ppm</span> از عصاره پوست کیوی به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی در هر دو روش مهار رادیکال آزاد <span dir="LTR">DPPH</span> و بیرنگ شدن بتاکاروتن:لینولئیک اسید نشان دادند. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره برای باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس ایروژنز و اشرشیاکلی تعیین شد که غلظت 2000 <span dir="LTR">ppm</span> از عصاره برای استفاده در پوشش بکار برده شد. اندازه نانوپوششهای تهیه شده در محدوده 53/81 تا 17/156 نانومتر بود و پتانسیل زتا تمام نانوپوشش ها منفی بود. نمونه­های گوشت به مدت 25 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند و آزمون­های ارزیابی عدد پراکسید، عدد تیوباربیتوریک و شمارش کلی میکروب­ها در فواصل زمانی 5 روز انجام شد که مشخص گردید نرخ واکنش­های شیمیایی و میکروبی در نمونه شاهد بیشتر از نمونه­های پوشش دهی شده بود. استفاده از فناوری نانو در کاهش اندازه پوشش منجر به بهبود خصوصیات آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی پوشش شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق نانوپوشش ترکیبی صمغ دانه ریحان:قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی به میزان 2000 <span dir="LTR">ppm</span> میتواند در کارخانجات بسته بندی گوشت استفاده شود.<br>
sheep meat has a high potential for degradation due to high protein, fat and moisture. In this study, the antioxidant and antimicrobial effects of kiwi peel extract in two types of common and nano coatings based on <em>basil</em> seed gum, <em>perfoliatum</em> seed gum and their composition in increasing shelf life of sheep meat were investigated. Hydroalcoholic extracts of kiwi peel were obtained using ultrasound assisted technique the total phenolic content and total flavonoid being 342.0 ± 3.12 mg GA/g E and 6.39 ± 1.02 mg QE /g E respectively. Different concentrations of kiwi peel extract (500, 1000, 1500, 2000 and 2500 ppm) showed high antioxidant activities due to phenolic and flavonoid compounds in both DPPH free radical scavenging and beta carotene: linoleic acid bleaching assay. The minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration of the extract for <em>Staphylococcus aureus, Pseudomonas aerogenes </em>and<em> Escherichia coli</em> were determined that 2000 ppm of extract used in coating. The particle size of the nano-coatings was in the range of 81.53 to 176.15 nm, and the zeta potential of all nano-coatings was negative. Meat samples were kept at 4 ° C for 25 days and peroxide value, thiobarbituric acid value and total count of bacteria were performed at 5-day intervals, indicating that the chemical and microbial growth rates in control sample were higher than coated samples. The use of nanotechnology in reducing the size of coating resulted in improved antioxidant and antimicrobial properties. According to the results of this study, the composite nano-coating of basil seed gum: alyssum seed gum containing kiwi extract of 2000 ppm can be used in meat packaging industries.<br>
,پوست کیوی,گوشت گوسفند,نانوپوشش,صمغ دانه ریحان,صمغ دانه قدومه شهری
,Kiwi peel,sheep meat,Nanocoating,Basil seed gum,Perfoliatum seed gum
83
95
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11711-17&slc_lang=fa&sid=7
mehdi
pourshayegan
مهدی
پورشایگان
mehdi.pourshayegan@gmail.com
1003194753284600149554
1003194753284600149554
No
phD STUDENT OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,SARI AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES UNIVERSITY
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
reza
esmaeilzadeh kenari
رضا
اسماعیل زاده کناری
reza_kenari@yahoo.com
1003194753284600149555
1003194753284600149555
Yes
sari agricultural sciences and natural resources university
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
Reza
Farahmandfar
رضا
فرهمندفر
re.farahmandfar@gmail.com
1003194753284600149556
1003194753284600149556
No
sari agricultural sciences and natural resources university
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری