Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1398
1
1
gregorian
2019
4
1
16
86
online
1
fulltext
fa
اثر تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و آنتیمیکروبی عصاره دارچین
The effect of ultrasound assisted and super critical fluid extraction on antioxidant and antibacterial properties of cinnamon extract
با توجه به مشکلات متعدد گزارش شده، علاقه مصرف کنندگان به استفاده از افزودنیهای طبیعی به جای افزودنیهای سنتتیک امری اجتناب ناپذیر گردیده است. تحقیق پیش رو با استفاده از تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی، پس از اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی، به اندازه گیری فعالیت ضد اکسایشی عصاره ها با آزمونهای حذف کنندگی رادیکالهای آزاد <span dir="LTR">DPPH</span>، رنگبری بتاکاروتن و قدرت کاهندگی فریک (<span dir="LTR">FRAP</span>) و درنهایت اندازه گیری مقدار توکوفرول کل نمونه ها پرداخته است. نتایج حاصل نشان داد که فراصوت (دمای 45 درجه سانتیگراد در مدت زمان 30 دقیقه) قادر به استخراج ترکیبات فنولی بیشتری می باشد و قدرت آنتی اکسیدانی این عصاره در هر سه آزمون در مقایسه با عصاره سیال فوق بحرانی (فشار 100 بار، دما 55 درجه سانتیگراد، سرعت جریان دی اکسید کربن 16 گرم بر دقیقه، سرعت جریان اتانول (بعنوان اصلاحگر) 4 میلی لیتر بر دقیقه و زمان استخراج 3 ساعت، بیشتر میباشد. قدرت آنتیاکسیدانی این عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی <span dir="LTR">TBHQ</span> در غلظت های مختلف متفاوت بود. فعالیت ضد باکتریایی (حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی) این عصاره ها در برابر چهار باکتری بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی شامل دو گونه گرم منفی <em>اشرشیاکلی</em> و <em>سودوموناس آئروژینوزا</em>، و دو گونه گرم مثبت <em>باسیلوس سوبتیلیس</em> و <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> ارزیابی گردید و نتایج نشان داد که غلظت <span dir="LTR">ppm</span> 500 هر دو عصاره قادر به بازدارندگی و نیز کشندگی کلیه باکتریهای مورد بررسی در این مطالعه می­باشد.<br>
According to various reported problems, consumers' interest for using natural food additive and preservative agents instead of synthetic ones has become inevitable. In this paper, after determining the total phenolic compound, antioxidant activity of samples was investigated using three various methods of DPPH, FRAP and B-carotene bleaching power, and then, total tocopherol of the samples was measured. Results proved that ultrasound was able to extract more phenolic compounds than subcritical fluid extraction. As the result of that, US-extract expressed more antioxidant power than SFE-extract in all three antioxidant assays. Comparing antioxidant power of both extracts with synthetic antioxidant (TBHQ) proved various results in different concentrations. A part from antioxidant activity, antimicrobial activity (MIC-MBC) of extracts examined on four various bacteria of both gram positive and negative pathogenic ones. Results detected that 500ppm (the lowest concentration of this work) was the same concentration for both MIC and MBC assays.<br>
فراصوت, سیال فوق بحرانی, عصاره دارچین, فعالیت ضدباکتریایی, فعالیت آنتی اکسیدانی
Cinnamon extract, antimicrobial activity, antioxidant activity
335
347
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-42291-2&slc_lang=fa&sid=7
sepide
sohrabpour
سپیده
سهراب پور
sepidesohrabpour@gmail.com
1003194753284600125257
1003194753284600125257
Yes
Agricultural university of Sari
دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری
Reza
Esmaielzadeh
رضا
اسمعیل زاده کناری
reza_kenari@hotmail.com
1003194753284600125258
1003194753284600125258
No
Department of Food Science and Technology, Sari Agriculture and Natural
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری
Zeynab
Raftani Amiri
زینب
رفتنی امیری
zramiri@gmail.com
1003194753284600125259
1003194753284600125259
No
Department of Food Science and Technology, Sari Agriculture and Natural
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری