Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1391
10
1
gregorian
2013
1
1
10
38
online
1
fulltext
fa
بررسی میزان پروتئین، روغن و اسیدهایچرب برخی ارقام گردو (Juglans regia L.) و تأثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن
Protein content, fat and fatty acids of kernel in some persian walnut (Juglans regia L.) cultivars affected by kind of pollen
چکیده گردو بدلیل داشتن اسیدهای‏چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک‏میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح می­باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (<em>Juglans</em> <em>regia</em> L.) شامل: چندلر، هارتلی، پدرو، Z<sub>60</sub>، Z<sub>30</sub> و Z<sub>63</sub> جهت بررسی پروتئین، روغن و اسیدهای‏چرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه­گیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین 75-60 درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن، ترکیب کمی و کیفی اسیدهای‏چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای‏چرب غیراشباع در روغن گردو غالب می‏باشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (44/68-84/44 درصد) و سایر اسیدهای‏چرب موجود لینولنیک (92/23-31/15 درصد)، اولئیک اسید (62/31-02/8 درصد)، پالمیتیک اسید (44/6-42/2 درصد) و استئاریک اسید (48/2-65/1 درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف 75-60 درصد و پروتئین مغز در این ارقام 38/20-67/14 درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهای‏چرب غیراشباع و رقم Z<sub>63</sub> کمترین میزان اسیدچرب غیر­اشباع را دارد. همچنین رقم Z<sub>60</sub> بیشترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع و رقم Z<sub>63</sub> کمترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z<sub>63</sub> بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان 08/2 درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد.
Walnut is considered a valuable nut crop because of high valued nutritional compounds like unsaturated fatty acids. The aim of this study was to determine protein, oil and fatty acid compounds of some walnut cultivars and genotypes. The investigated cultivars were ’Chandler‘, ’Hartley‘, ’Pedro‘, ’Serr‘, ’Z<sub>60</sub>‘, ’Z<sub>63</sub>‘ and ’Z<sub>30</sub>‘. The oil content was measured using the soxhlet extraction method based on dry weight, and the percentage varied from 60 to 75 percent. Fatty acids compositions were measured using gas chromatography (GC). The results in mentioned cultivars showed that the unsaturated fatty acid compounds were dominant in walnut oil. The main fatty acids were linoleic acid (44.84-68.44%), linolenic acid (15.31-23.92%), oleic acid (8.02-31.62%), palmitic acid (2.42-6.44%) and stearic acid (1.65-2.48%), respectively. Protein content varied from 14.67 to 20.38%. In conclusion, ’Hartley, had the highest and ’Z<sub>63</sub>‘ had the lowest unsaturated fatty acids among the studied cultivars. ’Z<sub>63</sub>‘ had the lowest and ’Z<sub>60</sub>‘ had the highest saturated fatty acids among all of the cultivars.
لینولنیک اسید,لینولئیک اسید,کلید واژهگان: روغن گردو,اسیدچرب غیراشباع,اسیدچرب اشباع,اولئیک اسید,پالمیتیک اسید,استئاریک اسید
Stearic acid,Oleic acid,Linolenic acid,Linoleic acid,Key words: Walnut oil,Unsaturated acid,Saturated acid,Palmitic acid
21
31
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-1844&slc_lang=fa&sid=7