Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1383
4
1
gregorian
2004
7
1
1
1
online
1
fulltext
fa
ریز کپسول سازی خامه با استفاده از تکنیک خشک کن پاششی
Cream microencapsulation by using spray drayer technique
یزکپسول سازی به عنوان یک فناوری در بستهبندی مواد جامد، مایع و گاز در مقیاس و اندازه بسیار کوچک (بین 1 تا 1000 میکرون) شناخته میشود که در آن ریزکپسولهای مهر و موم شده قادر به رهاسازی کنترل شده محتویاتشان با شدتهای معین و تحت شرایط خاص و مدنظر میباشند. ریزکپسول سازی خامه می تواند به عنوان یکی از راههای جلوگیری از اکسیداسیون خامه و افزایش زمان ماندگاری در کنار سایر روشها مطرح شود. تحقیقات گستردهای در جهان بر روی ریزکپسول سازی خامه- که در صنایع مختلف غذایی دارای کاربردهای متعدد و بسیاری میباشد- انجام گرفته که ماحصل آن دستیابی به تعداد معدودی مواد پوشش دهنده متناسب با این ماده بوده است. در تحقیق حاضر از پودر آب پنیر (حاوی 12درصد پروتئین) به عنوان ماده دیوارهای اصلی و گلوتن، ژلاتین، نشاسته تصفیه شده و عصاره شیرین بیان، به عنوان جایگزین جزیی با پودر آب پنیر در سیستم دیوارهای ریزکپسولها استفاده شده است. خامه به عنوان ماده هسته در تحقیق حاضر، در نظر گرفته شده است که با مواد دیوارهای که در بالا به آنها اشاره گردید و با استفاده از تکنیک خشککن پاششی، بهصورت ریزکپسول بکار رفته است. اثرات نوع و غلظت مواد دیوارهای، همچنین بارخامه مصرفی روی روند کارآیی ریزکپسول سازی و بازدهی تولید استفاده شد و نتایج حاصل، گزارش گردیده است
ریزکپسول سازی,خشک کن پاششی,خامه,پودرآب پنیر,شیرین بیان
Microencapsulation,Spray drayer,Cream,Whey Powder,Cancao licorice
1
6
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-155&slc_lang=fa&sid=7