Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1395
1
1
gregorian
2016
4
1
13
52
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر پرتو دهی صمغ کتیرا بر توانایی این صمغ در پایدارسازی امولسیون روغن در آب
Effect of irradiated Gum Tragacanth on the stability of oil in water emulsion
چکیده مطالعات پیشین حاکی از توانایی صمغ کتیری گونه <em>آستراگالوس گوسیپیتوس</em> بر پایدارسازیامولسیون روغن در آب است. امروزه پرتو دهی به منظور سالم سازی بسیاری از پلیمرها مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج تحقیقات بیانگر تأثیر معنی دار پرتو دهی بر وزن ملکولی و ویژگی های عملکردی صمغ ها و از جمله صمغ کتیراست. هدف از این تحقیق، بررسی اثر پرتو دهی صمغ کتیرا، در دوز های 0، 5/1، 3، 5 کیلوگری بر اندیس پایداری امولسیون روغن در آب محتوی 5/0% وزنی- وزنی صمغ کتیرا و 10% وزنی- وزنی روغن آفتابگردان با تعیین اندیس خامه ای شدن است. به منظور پی بردن به ساز و کار پایدار سازی، ویژگی های رئولوژیک و پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات امولسیون نیز تعیین شد. برای تعیین ویژگی های رئولوژیک از دستگاه رئومتر و به منظور تعیین پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات از تکنیک تفرق نور لیزر استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که ویژگی های رئولوژیک و پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات و در نتیجه پایداری امولسیون ها در اثر پرتو دهی صمغ کتیرا تغییر می کند. میزان این تغییرات به دوز پرتو دهی بستگی دارد. داده های حاصل از آزمون نشان می دهد پرتو دهی صمغ کتیرا در 5/1 کیلوگری با تأثیر بر پارامترهای مورد مطالعه پایدار ترین سامانه را ایجاد می کند.
Previous studies have shown that <em>Astragalus Gossypinus</em> species of gum tragacanth are able to stabilize oil in water emulsion. Today, irradiation is used to disinfect many polymers. Results have shown that irradiation treatment has a significant effect on molecular weight and functional properties of Gums, especially Gum tragacanth. The aim of this study is to investigate the effect of irradiated Gum tragacanth at doses 0, 1/5, 3, 5 kGy on the emulsion stability index of oil in water emulsion which contain 0.5% w/w gum tragacanth and 10% w/w sun flower oil was studied by measuring creaming index. In order to monitor the mechanism of stabilization, rheological properties and particle size distributing parameters were measured. Rheological properties were measured by using rheometer and particle size distribution was determined using laser diffractometry. All treatments were performed three times and the data were analyzed by one way ANOVA. Significant differences between means were identified (P values < 0.05) using Duncan test. Results indicated thatrheological properties, particle size distributing and the stability of oil in water emulsion has been affected by irradiation. These changes are dependent on irradiation dose. Results show that irradiation treatment at 1.5 kGy created the most stable system by changing the studied parameters.
کلید واژگان: امولسیون روغن در آب,صمغ کتیرا,پرتو دهی
Key words: Oil in water emulsion,Gum tragacanth,Irradiation
13
24
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-1533&slc_lang=fa&sid=7
Neda
Molla Khalili Meybodi
ندا
ملاخلیلی میبدی
100319475328460057223
100319475328460057223
Yes
1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
Mohammad Amin
Mohammadi Far
محمد امین
محمدی فر
100319475328460057214
100319475328460057214
No
2- مرکز تحقیقات تشخیص مولکولی مخاطرات مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
Khadijeh
Abdol Maleki
خدیجه
عبدالملکی
100319475328460057213
100319475328460057213
No
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران