Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
9
1
gregorian
2018
12
1
15
83
online
1
fulltext
fa
اثر عصارههای سیر (Allium sativum) و لیمو (Citrus sinensis) بر ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدچرب تخم نمکسود ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhyncus mykiss) طینگهداری در یخچال
باتوجه به اثرات نامطلوب ترکیبهای شیمیایی بر سلامتی مصرف کننده و با هدف جایگزینی آنها با ترکیبهای طبیعی، در این مطالعه جهت بررسی مقایسه ای آنها تیماربندی بدین شکل انجام گرفت: شاهد (تخم بدون نمک)، 1A (تخم نمکسود با 5/2 درصد نمک خالص)، 2A (تخم نمکسود با 5/2 درصد نمک خالص حاوی 7/0درصد اسیدبوریک و بوراکس) و 3A (تخم نمکسود با 5/2 درصد نمک خالص حاوی 5/1 درصد ترکیب عصاره سیر و لیمو) انجام شد. تغییرات فاکتورهای مرتبط با آنالیز ترکیب تقریبی و ترکیب اسیدهای چرب تخم ماهی قزلآلای رنگین‏کمان طی نگهداری در یخچال در روزهای (صفر، 30 و 60) بررسی گردید. نتایج نشان داد که مجموع اسیدهای چرب غیراشباع طی مدت نگهداری بین تیمار شاهد و 1A اختلاف معنیداری داشت (05/0p≤) اما در تیمار 2A و 3A تغییرات معنی‏داری وجود نداشت (05/0p>). فاکتورهای مرتبط با آنالیز ترکیب تقریبی مثل پروتئین و چربی نیز در تیمار شاهد و 1A با گذشت زمان تغییرات معنی‏داری نشان دادند بطوریکه پروتئین در تیمار شاهد از 51/21 % در روز صفر به 53/17 % در روز 60 تنزل پیدا کرد و همچنین چربی نیز از 12/14% به 16/11% در روزهای ذکر شده رسید.
عصاره,ترکیب اسید چرب,آنالیز ترکیب تقریبی,تخم قزلآلای رنگین کمان,
439
450
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-224&slc_lang=fa&sid=7
seyed mahdi
ojagh
سید مهدی
اجاق
1003194753284600187117
1003194753284600187117
Yes
University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشکاه تربیت مدرس، نور
علیرضا
عالیشاهی
1003194753284600187118
1003194753284600187118
No
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
محسن
کاظمی
1003194753284600187119
1003194753284600187119
No
دانشجو دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حجت
میرصادقی
1003194753284600187120
1003194753284600187120
No
دانشجو دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان