Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
8
1
gregorian
2018
11
1
15
81
online
1
fulltext
fa
بررسی اثرات شرایط خشک کردن بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی پودر روغن تخمه ی کدو حلوایی
در این پژوهش اثرات شرایط خشک کردن پاششی بر روی خصوصیات پودر پوشینه دار شده ی روغن تخمه ی کدو حلوایی بررسی گردید. شرایطی که لحاظ گردید، از طریق تغییرات سه عامل دمای هوای ورودی خشک کن، سرعت آسپیراتور و درصد ظرفیت پمپ اعمال شد . جهت پوشینه دار کردن روغن تخمه ی کدو از یک خشک کن پاششی آزمایشگاهی استفاده شد و از صمغ عربی، مالتودکسترین با معادل دکستروز 6 و پروتئین تغلیظ شده ی آب پنیر به عنوان مواد دیواره ای میکروکپسول ها استفاده شد. دامنه ی تغییرات دمای هوای خشک کن پاششی بینCͦ 140 تا ‍Cͦ 180، سرعت آسپیراتور 55 % تا 75% و درصد ظرفیت پمپ تغذیه بین 5 % تا 15 % بود که اثر آن ها بر روی متغیرهای وابسته محتوای رطوبت، اندازه ذرات، دانسیته ی توده، کارایی پوشینه دار شدن و شاخص پراکساید مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین نقطه ی بهینه فرآیند خشک کردن پاششی برای تولید پودر پوشینه دار شده از روش سطح پاسخ استفاده شد. آنالیز واریانس و تحلیل دیاگرام های رویه سطوح پاسخ متغیرهای وابسته نسبت به متغیرهای مستقل، برای هر پاسخ انجام گرفت. در نتیجه شرایط بهینه ی خشک کردن پاششی جهت پوشینه دار کردن روغن تخمه کدو بر اساس بیشترین مقدار کارایی پوشینه دار شدن و کمترین میزان شاخص پراکساید ، معادل: دمای هوای ورودی Cͦ 141، سرعت آسپیراتور 75 %و درصد ظرفیت پمپ 15% بدست آمد که براساس آن پودر بهینه تولید گردید و ساختار و ترکیب شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت.
روغن تخمه ی کدو حلوایی,پوشینه دار شدن,خشک کن پاششی,کارایی پوشینه دار شدن,بهینه یابی,
97
112
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-121&slc_lang=fa&sid=7
منصوره
گرانپور
1003194753284600164822
1003194753284600164822
No
دانشگاه آزاد
غلامحسن
اسدی
1003194753284600164823
1003194753284600164823
No
دانشگاه آزاد
زهرا
امام جمعه
1003194753284600164824
1003194753284600164824
Yes
هیات علمی دانشگاه تهران