Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
7
1
gregorian
2018
10
1
15
80
online
1
fulltext
fa
ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی درون پوشانی شده با آلژینات سدیم و سیلیس
درون پوشانی یکی از مؤثرترین روش های افزایش قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک است. در این مطالعه امکان استفاده از پوشش آلژینات-سیلیس به منظور درون پوشانی لاکتوباسیلوس کازئی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، فرآیند درون پوشانی با آلژینات سدیم 1/5 درصد وسه سطح مختلف از سیلیس (5، 10 و 15 درصد حجمی/ حجمی) با روش اکستروژن انجام شد. زنده مانی باکتری های آزاد و درون پوشانی شده در دمای 4 درجه سانتی گراد طی 28 روز بررسی گردید. واکنش شیمیایی و ایجاد پیوند میان ژل آلژینات و سیلیس بوسیله طیف سنجی FT-IR تأیید شد. با اضافه شدن سیلیس، اندازه کپسول ها افزایش یافت ولی تأثیری بر راندمان درون پوشانی نداشت . نتایج نشان داد تعداد سلول های آزاد پس از اتمام زمان نگهداری 32/3 سیکل لگاریتمی کاهش یافت، درحالی که نمونه ای آلژینات و آلژینات با 5 درصد سیلیس در قابلیت زنده مانی باکتری در مدت زمان 14 روز مشاهده نگردید. با افزایش غلظت سیلیس، تعداد باکتری های زنده در طی دوران نگهداری کاهش یافت.
پروبیوتیک,ریزپوشانی,سیلیس,آلژینات,لاکتوباسیلوس کازئی,
87
96
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-73&slc_lang=fa&sid=7
Masoud
Najaf Najafi
مسعود
نجف نجفی
1003194753284600164349
1003194753284600164349
Yes
مرکز آموزش، تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
فرزانه
ضیائیان یزدی نژاد
1003194753284600164350
1003194753284600164350
No
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
محبوبه
سرابی
1003194753284600164351
1003194753284600164351
No
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی