Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
5
1
gregorian
2018
8
1
15
78
online
1
fulltext
fa
بهینهسازی فرآیند استخراج پلی ساکارید از میوه کدو حلوایی و بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر عوامل مختلف (دمای استخراج 90 – 70 درجه سانتیگراد، زمان استخراج 5 – 1 ساعت و نسبت آب به ماده خشک (50-30 میلیلیتر بر گرم) در استخراج پلی ساکارید از میوه کدو حلوایی (Cucurbita moschata) با استفاده از آب داغ انجام گرفته است. از روش سطح پاسخ نیز جهت یافتن شرایط بهینه فرآیند و تأثیر متقابل فاکتورها به کمک طرح Box–Behnken با سه متغیر در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزی استفاده گردید. ویژگی مورد بررسی شامل تعیین ترکیب شیمیایی، ظرفیت آنتیاکسیدانی و قابلیت جذب آب و روغن توسط پلی ساکارید استخراجی بود. نتایج نشان داد که کلیه متغیرهای مورد بررسی باعث افزایش بازده استخراج پلی ساکارید گردید. در این میان، عامل زمان استخراج دارای بیشترین و عامل نسبت آب به ماده خام دارای کمترین تأثیر بودند. بهینهسازی بازده استخراج پلی ساکارید حاکی از آن بود که ترکیبی از نسبت آب به ماده خام 96/32 میلیلیتر بر گرم، زمان 93/4 ساعت و دمای استخراج 44/88 درجه سانتیگراد باعث بیشترین بازده (09/5%) استخراج گردید. نتایج حاصل از بررسیهای شیمیایی نشان داد که پلی ساکارید استخراجی دارای ظرفیت بالایی برای جذب رادیکالهای آزاد مانند رادیکالهای DPPH و هیدروکسیل میباشد.
کدو حلوایی,استخراج پلی ساکارید,روش سطح پاسخ,بهینه سازی,ویژگیهای فیزیکوشیمیایی,
263
274
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-39633-8&slc_lang=fa&sid=7
محمود
چهارلنگ
100319475328460096345
100319475328460096345
Yes
کارشناس تولید کشت و صنعت امام خمینی
مقداد
اسکندری
100319475328460096346
100319475328460096346
No
2- کارشناس امور استاندارد اداره کل استاندارد استان خوزستان
فرشید
اسکندری
100319475328460096347
100319475328460096347
No
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی