Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1394
8
1
gregorian
2015
11
1
13
kongore 94-
online
1
fulltext
fa
کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی
چکیده صنعت غذاهای فراسودمند که شامل غذا، نوشیدنی‎ها و مکمل‎ها می باشد، یکی از حوزه‎هایی است که رشد روز افزونی را در سال‎های اخیر شاهد است و ترکیبات مختلفی به منظور بهبود ویژگی‎های محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گرفته‎اند. کوانزیم Q<sub>10</sub>یک ترکیب شبه ویتامینی محلول در چربی است که در بدن ساخته می شود. کوانزیم Q<sub>10</sub> ، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش اساسی در تولید انرژی در سلول و اثرات مفیدی در سلامت بدن دارد . این ماده به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گوشت ، ماهی ، مغزهای خوراکی و برخی روغن ها منایع غنی از Q<sub>10</sub> هستند و مقادیر کمتری از آن در فرآورده های لبنی ، سبزیجات ، میوه ها و غلات یافت می‎شود . همچنین میزان آن در مواد غذایی مختلف به منشا جغرافیایی ماده اولیه بستگی دارد. میزان متوسط دریافت روزانه Q<sub>10</sub>، تنها 6- 3 میلی‎گرم است. مقدار دریافت روزانه می تواند به طور قابل توجهی از طریق غنی سازی مواد غذایی افزایش یابد.
کلید واژهگان: کوآنزیم Q10,پایداری,فراسودمند,غنی سازی
Coenzyme Q10,stability,Functional,Fortification
217
227
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-1415&slc_lang=fa&sid=7
Nasim
Khorshidiyn
نسیم
خورشیدیان
100319475328460057776
100319475328460057776
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
Mojtaba
Yosefi asl
مجتبی
یوسفی اصلی
100319475328460057591
100319475328460057591
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
Seyede Masumeh
Arab
سیده معصومه
عرب
100319475328460056643
100319475328460056643
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
Hossein
Habibi
حسین
حبیبی
100319475328460057560
100319475328460057560
No
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
Mohammad Reza
Kooshki
محمدرضا 2
کوشکی
100319475328460057174
100319475328460057174
Yes
دکترای علوم و صنایع غذایی، عضو هیت علمی گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران