Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1383
4
1
gregorian
2004
7
1
1
1
online
1
fulltext
fa
جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز از شیرهای خام و پاستوریزه عرضه شده در سطح فروشگاههای استان چهارمحال بختیاری
Separation of Yersinia Antrocolitica and Listeria Monosaitogenes from crud and pasteurized milk at retail shops of Chaharmahal Province
مصرف شیر به عنوان یک ماده غذایی اصلی، در سنین مختلف و در تمام کشورها اهمیت خاصی دارد. آلوده شدن این ماده غذایی به باکتریهایی مثل یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز میتواند برای انسان، آثار و عوارض زیانباری داشته باشد.
در این پژوهش سعی شده وضعیت آلودگی شیر به این باکتریها بررسی شود؛ از این رو، 200 نمونه شیر خام و 200 نمونه شیر پاستوریزه به صورت نمونهگیری خوشهای تصادفی تهیه و از نظر باکتریولوژی آزمایش شدند. پس از انجام آزمایشهای باکتریولوژی از بین 200 نمونه شیر خام 3 مورد (5/1%) باکتری لیستریامنوسایتوژنز است؛ ولی از بین آن، 2 مورد (1%) باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شد. با توجه به نتایج حاصله از بررسیهای محققین در کشورهای مختلف از جمله ایران در مسیر جستجوی این باکتریها، توجه دقیق به رعایت اصول پاستوریزاسیون و عدم مصرف شیرهای خام بیش از پیش توصیه میگردد.
یرسینیا انتروکولیتیکا,لیستریامنوسایتوژنز,شیر,چهامحال
15
19
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12604-1&slc_lang=fa&sid=7