Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
10
1
gregorian
0
0
1
14
71
online
1
fulltext
fa
بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلمهای زیست تخریب پذیر پلی ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه
<strong>چکیده</strong>
در این پژوهش، فیلم­های زیست‏تخریب‏پذیر پلی‏ساکارید محلول سویا حاوی اسانس مرزه در غلظت­های 0، 1، 2 و 3 درصد (حجمی/ حجمی)، تولید شد و خواص فیزیکی، مکانیکی، فنل کل، ضداکسایشی و ضدمیکروبی آن­ها مورد مطالعه قرار گرفت. در غلظت 3 درصد اسانس، فیلم‏های پلی‏ساکارید محلول سویا، کمترین میزان حلالیت در آب (26/47 درصد)، مقاومت‏کششی (43/9 مگاپاسکال) و نفوذپذیری نسبت به بخار آب ( g/m.s.Pa<sup>10-</sup>10 × 60/1) و بیشترین میزان ضخامت (089/0 میلی‏متر) و کرنش تا نقطه پاره شدن (40/35 درصد) را نشان دادند. خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی فیلم‏ها با افزودن اسانس به طور معنی‏داری افزایش یافت به طوری که فیلم حاوی 3 درصد اسانس بیشترین فعالیت ضد اکسایشی به میزان 31/73 درصد را از خود نشان داد، همچنین اثر مهارکنندگی فیلم­ها بر باکتری­های گرم مثبت بیش از باکتری‏های گرم منفی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس مرزه به عنوان یک ماده ضدمیکروب و ضد اکسایش طبیعی، پتانسیل بالایی برای ساخت فیلم‏های زیست‏تخریب‏پذیر دارد.
کلید واژگان: پلیساکارید محلول سویا,اسانس مرزه,فعالیت ضدمیکروبی,فعالیت ضداکسایشی
35
45
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-9550&slc_lang=fa&sid=7
حسن
برزگر
100319475328460048211
100319475328460048211
Yes
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
وحید
علیزاده
100319475328460048302
100319475328460048302
No
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان