Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
4
1
gregorian
0
0
1
14
65
online
1
fulltext
fa
جداسازی و شناسایی باکتریهای اسید لاکتیک دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص تکنولوژیکی آنها
<strong>چکیده</strong><br /> شیر شتر دارای فواید سلامتی و خواص شفا بخش است و باکتری­های اسید لاکتیک نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شیر شتر نظیر دوغ بازی می­کنند. 3 نمونه از دوغ شیر شتر تک کوهانه ایرانی (<em>Camelus dromedarius</em>) تحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع­آوری شد. 32 باکتری توسط کشت نمونه بر روی محیط­ کشت MRS آگار جدا شدند. در میان باکتری­های جدا شده، از نظر فنوتیپی تنها 4 جدایه متفاوت شامل <em>لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز، پدیوکووس پنتوسازئوس </em>و<em> انتروکوکوس فسیوم</em> شناسایی شدند. جدایه­های باکتریایی توسط تکثیر ژنS rRNA16 به وسیله واکنش زنجیره­ای پلیمراز (PCR) و آنالیز محدود DNA ریبوزومی تکثیر شده (ARDRA) توسط هضم با آنزیم <em>Hae </em>III گروه بندی شدند. اما براساس آنالیز محدود ژن S rRNA16، جدایه های لاکتیکی درون 5 پروفایل باندی متفاوت گروه بندی شدند که توسط توالی­یابی به عنوان <em>لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پنتوسوس، پدیوکووس پنتوسازئوس و انتروکوکوس لاکتیس</em> شناسایی شدند. ارزیابی فعالیت اتولیتیکی، لیپولیتیکی و تولید اسید جدایه­ها نشان داد که پتانسیل تکنولوژیکی جدایه­های دوغ شیر شتر ایرانی قابل توجه می­باشد.
کلید واژگان: شتر,دوغ,باکتریهای اسید لاکتیک,خواص تکنولوژیکی
322
311
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-920&slc_lang=fa&sid=7
نفیسه
دعوتی
100319475328460067593
100319475328460067593
Yes
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا همدان
سعید
زیبائی
100319475328460067592
100319475328460067592
No
دانشیار، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی واحد شمال شرق