Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
3
1
gregorian
0
0
1
15
76
online
1
fulltext
fa
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ
<strong>چکیده </strong><br>
سوراغ سس ماهی سنتی تخمیری می باشد که از ماهی ساردین در جنوب کشور تهیه شده و به عنوان چاشنی و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق، فعالیت های آنتی اکسیدانی سوراغ از طریق مهار رادیکال های آزاد و در مدل زیستی از طریق حفظ زنده مانی و جلوگیری از آسیب DNA اسپرم های موش توسط رادیکال های هیدروکسیل مورد بررسی قرار گرفت. سوراغ فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی در مقایسه با اسید آسکوربیک در مهار رادیکال های DPPH، ABTS و هیدروکسیل داشته است. در مدل زیستی، اسپرم های موش در معرض سامانه اکسداسیونی رادیکال هیدروکسیل قرار داده شدند و نتیجه نشان داد که پپتید ها به نحو موثری از آسیب اکسیداتیو DNA موش تحت اثر رادیکال های هیدروکسیل جلوگیری نمود. تشکیل DNAهای تک رشته ای به دلیل استرس اکسیداتیو در حضور پپتیدهای سوراغ به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین در حضور پپتید سلول های اسپرمی از درصد زنده مانی بالاتری در مقایسه با گروه کنترل برخوردار بودند. با استفاده از کروماتوگرافی تبادل یونی، 4 فرکشن پپتیدی جداسازی گردید و فرکشن سوم دارای بالاترین فعالیت مهار رادیکال های ABTS بوده است. فرآورده تخمیری سس سوراغ غنی از پپتید های زیست فعال با فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد.
فعالیت آنتی اکسیدانی,نقش محافظت کنندگی DNA,خالص سازی اولیه,پپتید,سس سوراغ
35
25
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-19450-1&slc_lang=fa&sid=7
مهدی
نیکو
1003194753284600164241
1003194753284600164241
Yes
عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
رامین
مناف فر
1003194753284600164242
1003194753284600164242
No
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
مهدی
ایمانی
1003194753284600164243
1003194753284600164243
No
گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
حسن
احمدی گاولیقی
1003194753284600164244
1003194753284600164244
No
عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس