Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
6
1
gregorian
2018
9
1
15
77
online
1
fulltext
fa
بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان نگهداری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus
Effect of nitric oxide treatment and maintenance time on physicochemical properties of mushroom (Agaricus bisporus)
قارچ خوراکی ماندگاری پایینی دارد. بنابراین به کارگیری راه کار های علمی برای افزایش ماندگاری آن جهت بهبود و توسعه تولید ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان ماندگاری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در2 غلظت صفر و 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید با 3 تکرار انجام گرفت. در ابتدا دو غلظت صفر و 4/5 میلی مولار (سدیم نیتروپروساید) محلول آزاد کننده ی نیتریک اکسید تهیه و قارچ ها به مدت10 دقیقه در آن غوطه ور شد سپس در بسته های پلی استایرن بسته بندی و در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 9 روز نگهداری گردید. از لحاظ میزان فنل کل، ویتامین ث، سفتی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در روز های 6،3 و9 مورد بررسی قرار گرفت. تیمار با نیتریک اکسید به طور معنی دار باعث حفظ کیفیت قارچ در پایان مدت نگهداری شد به طوری که، قارچ حاوی غلظت 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید در مقایسه با شاهد بیشترین میزان سفتی، محتوای فنل کل، ویتامین ث و کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را در روز سوم نگهداری داشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که استفاده از نیتریک اکسید می تواند به عنوان راهبرد موثری جهت افزایش عمر نگهداری قارچ دکمه ای استفاده گردد.
Mushrooms have low stability and therefore, use of applied scientific methods to increasing their stability has more important role to increasing product development. In order to study effect of nitric oxide treatment and maintenance time on physicochemical properties of mushroom (Agaricus bisporus) . A factorial experiment using completely randomized design with two concentrations of nitric oxide (0 & 4.5 mM) & 3 replication . In first time, two concentrations : 0 & 4.5 mM SNP (sodium nitroprusside) were prepared and mushrooms were dipped for 10 minutes in the solutions of nitric oxide donor, then packed in polystyrene bags, and stored at 4 ° C for 9 days, and mushroom properties were measured such as: firmness, total phenolics, ascorbic acid rate & activities of polyphenol oxidase in the days of 3, 6 and 9. The treatment of mushroom with nitric oxide significantly maintained quality at the end of the storage , So that mushrooms that containing 4.5 mM concentration nitric oxide compared with control and showed a high level of firmness, , maintained, Total phenol , ascorbic acid and reduce on activities of polyphenol oxidase on the third day in the storage. The results indicated that, the application of nitric oxide may be used as an effective and successful strategy to increase the shelf life of mushroom (Agaricus bisporus) .
نیتریک اکسید, قارچ دکمه ای Agaricus bisporus, ترکیبات فنلی, آنزیم پلی فنل اکسیداز و قهوه ای شدن
Nitric oxide؛ mushroom (Agaricus bisporus)؛ phenolic compounds؛ polyphenol oxidase؛ & Browning
259
251
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-14723-1&slc_lang=fa&sid=7
افسانه
یوسف پور دخانیه
1003194753284600131977
1003194753284600131977
Yes
staff member in tabriz islamic azad university
هییت علمی دانشگاه آزاد نبریز
رعنا
قره لی
1003194753284600131978
1003194753284600131978
No
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه ازاد تبریز