Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1386
4
1
gregorian
2007
7
1
4
13
online
1
fulltext
fa
بررسی تاثیر تیمارهای کلرید کلسیم، آب گرم و پوشش پلیاتیلن بر روی عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم ملس ساوه)
The Effects of Calcium chloride, Hot Water Treatment and Polyethylene Bag Packaging on the Storage Life and Quality of Pomegranate (Cv: Malas- Saveh)
چکیده
با کسب اطلاعات لازم جهت انبارداری میوه انار، می­توان آن را با کیفیت عالی در بازارهای داخلی در طول مدت زمان طولانی­تر عرضه کرد و همچنین در توسعه و گسترش صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام نمود. در این تحقیق تأثیر تیمارهای مختلف کلرید کلسیم در غلظت­های مختلف (1./.، 2./. و 0%) بوسیله محلول­پاشی بر روی درخت، تیمارهای آب گرم در چهار دما (45 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه، دمای50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه، دمای55 درجه سانتیگراد 30 ثانیه و شاهد) و پوشش پلی اتیلن بر روی عمر انباری و برخی صفات کمی و کیفی انار رقم ملس ساوه مورد مطالعه قرار گرفته است. استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم سبب کاهش آثار سرمازدگی و جلوگیری از کاهش وزن میوه انار گردید (01/0P<) ولی بر روی فعالیت متابولیکی میوه انار و میزان پوسیدگی اثری نداشت. تیمارهای آب گرم باعث کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی میوه ها گردیدند (01/0P<). ولی آب گرم 50درجه و 45درجه سانتیگراد سبب آسیب به پوست میوه و افزایش تلفات آن شد. پوشش­های پلی اتیلنی با جلوگیری از کاهش وزن پوست میوه انار در حفظ کیفیت ظاهری میوه در طول مدت انبارمانی موثر بودند (01/0P<). این پوشش­ها بر کیفیت خوراکی دانه های انار تأثیر نامطلوب نداشتند ولی سبب افزایش رشد قارچ­ها بر روی پوست میوه ها گردیدند (01/0P<). استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم و سپس اعمال تیمار آب گرم 50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه سپس قرار دادن میوه ها در داخل پوشش­های پلی اتیلنی بدون اثر نامطلوب بر روی کیفیت خوراکی و وضعیت ظاهری دانه های انار، سبب کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی و حفظ کیفیت پوست انار گردید.
In this experiment the effects of preharvest calcium chloride and postharvest hot water treatment as well as the use of polyethylene bags for packaging on the quality improvement of pomegranate fruit during cold storage were studied. For this purpose Calcium chloride was sprayed at two levels on August 2004 (1% and 2%). Pomegranate fruits of Malas - Torsh cv. was harvested at fully ripen stage and treated with hot water (45, 50 and 55C for 20 minutes, 1 minute and 30 second espectively). Thereafter each fruit was warped up in a polyethylene bag and stored in cool store room with 1C and relative humidity of 85% for 3 months. The experiments were conducted using a completely randomized design of three replicates. The results indicated that fruits wrapped with polyethylene had a significant effect on preventing weight loss, improving the appearance as well as marketability of fruits during storage, while showing no effect on pH, TSS and fruit dry matter. Also it was observed that fruits treated in 50'C hot water showed significant improvement of quality while treatment with 45C<em> </em>hot water failed to show such effects. In total, a combination of Calcium chloride and polyethylene bag packaging along with 50C hot water treatment caused improvement in the general quality of stored fruit and decreased fungi infection and chilling index.
انبارمانی,کلید واژگان: انار,کلرید کلسیم,پوشش پلیاتیلن,تیمار آب گرم
Pomegranate,Calcium chloride,Storage life,Hot water treatment,Polyethylene
bags packaging
1
10
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-885&slc_lang=fa&sid=7