Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1395
11
1
gregorian
0
0
1
13
60
online
1
fulltext
fa
افزایش تولید روغن غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری در مخمر مولد چربی یارویا لیپولیتیکا با موتاسیون و روش غربالگری سرولنین
Improving production of oil rich in essential unsaturated fatty acids by oleaginous yeast Yarrowia lipolytica with mutagenesis and cerulenin screening method
چکیده روغن میکروبی شباهت زیادی به روغن گیاهی دارد؛ تنها تفاوت موجود غنی بودن روغن میکروبی از اسیدهای چرب غیراشباع است. این روغن ها در صنایع دارویی جهت مقاصد تکنیکی و در صنایع غذایی به عنوان روغن خوراکی قابل استفاده هستند. هدف از این مطالعه افزایش تولید لیپید و میزان اسید های چرب غیر اشباع با کمک موتاسیون در مخمر مولد چربی می باشد. در این پژوهش بهینه سازی تولید لیپید در مخمر <em>یارویا لیپولیتیکا</em> با استفاده از موتاسیون تصادفی با اشعه ماورای بنفش انجام شد و از سرولنین که دارای اثر ممانعت کننده بر تولید لیپید است جهت غربالگری استفاده گردید. موتانت هایی که دارای رشد طبیعی در حضور سرولنین بودند به عنوان سویه های برتر جهت مطالعات بعدی انتخاب شدند. تولید لیپید در سویه های موتانت و وحشی پس از گذشت مدت زمان انکوباسیون مقایسه شد. بدین ترتیب سویه ی موتانتی که دارای افزایش قابل توجهی در تولید لیپید بود انتخاب گردید. بهترین موتانت دارای افزایش 50 درصدی و 30 درصدی به ترتیب در تولید لیپید و بازده رشد بود. میزان لینولئیک اسید نیز پس از موتاسیون افزایش یافت. ترکیب اسیدهای چرب موجود در پروفایل لیپیدی مخمر مورد بررسی، پس از موتاسیون تغییر زیادی نکرده بود. البته میزان اسیدهای چرب غیر اشباع افزایش یافته، لذا این تکنیک جهت بهبود تولید لیپید بسیار موثر بود. استفاده از سرولنین به عنوان یک تکنیک غربالگری موثر در این پژوهش راه را برای جداسازی موتانت های برتر هموار نمود.
Microbial oil has lots of similarity to the plant’s oil; the only difference between them is that microbial oil is rich in unsaturated fatty acids. This oil can be used in pharmaceutical industry for technical purposes or as edible oil in food industry. The purpose of this study was to increase lipid production and the amount of unsaturated fatty acids in oleaginous yeasts by mutagenesis. In this study, optimization of lipid production in the yeast ,<em>Y</em><em>arrowia lipolytica</em>, was done using ultraviolet random mutation and screening was done with the inhibitory effect of cerulenin on lipid synthesis. Mutants that had normal growth in the presence of cerulenin were selected as superior strains for further investigations. Lipid production in mutants and wild strains were compared after incubation period. Then, the mutant with significant increase in lipid production was selected. The best mutant had increasing of 50% and 30% in lipid production and growth yield, respectively. Also, Linoleic acid was increased after mutation. The composition of fatty acids in the lipid profile of the evaluated yeast did not change a lot after mutation. Of course, unsaturated fatty acids were increased, so this technique was very effective to improve lipid production. Cerulenin used as an effective screening technique in this study and paved the way for the isolation of superior mutants.
کلید واژگان: روغن میکروبی,اسیدهای چرب غیر اشباع,یارویا لیپولیتیکا,موتاسیون
Key words: Microbial oil,Unsaturated fatty acids,Yarrowia lipolytica,Mutation
125
136
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-864&slc_lang=fa&sid=7
Marjan
Enshaeeyeh
مرجان انشاییه
مرجان انشاییه
1003194753284600136408
1003194753284600136408
Yes
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
Azadeh
Abdoli
آزاده
عبدلی
1003194753284600136409
1003194753284600136409
No
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
Mahboobeh
Madani
محبوبه
مدنی
1003194753284600136410
1003194753284600136410
No
گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران