Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
0
0
1
14
67
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر نوع چربی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوحاملهای لیپیدی جامد حاوی فیکوسیانین
چکیده<br /> هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر درصدهای مختلف چربی شامل مقادیر 100% گلیسرول دی استئارات (GDS)، 100% گلیسرول مونو استئارات (GMS)، 100% اسید استئاریک (SA) و ترکیب چربی ها شامل 50:50 GDS:GMS، 50:50 GDS:SA و 50:50 SA:GMS بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوحامل های لیپیدی جامد فیکوسیانین بود. استفاده از گلیسرول دی استئارات به دلیل ساختار متفاوت و دارا بودن یک شبکه لیپیدی نامنظم از کارایی درون پوشانی بهتری در مقایسه با دو چریی دیگر برخوردار بود. کمترین اندازه ذرات، بیشترین پتانسیل زتا و کمترین شاخص چندبس پاشیدگی به ترتیب مربوط به فرمولاسیون های حاوی 100% GMS ، 50:50 GMS+SA و 100% GDS بود. GDS در مقایسه با سایر لیپیدها از پایداری بهتری برخوردار بود و کمترین میزان رسوب دهی و چسبندگی به ذرات در آن مشاهده شد. کارایی درون پوشانی در فرمولاسیون­های بدست آمده در محدوده 80/39 تا 38/62 درصد بود. به منظور بررسی ویژگی­های مرفولوژیکی، ارزیابی رفتارهای حرارتی و ساختارهای شیمیایی موجود در نانوذرات لیپیدی از دستگاه­های TEM، DSC و FTIR استفاده شد. نتایج نشان داد فیکوسیانین به دلیل دارا بودن ویژگی­های امولسیفایری مناسب می­تواند در سیستم های نانولیپیدی نانوپوشانی شود. در این میان فیکوسیانین نانوپوشانی شده با GDS به دلیل ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و ساختاری متفاوت در مقایسه با GMS و SA، از پایداری بهتری برخوردار بود و کمترین تغییرات در اندازه ذرات، پتانسیل زتا و شاخص چندبس پاشیدگی مشاهده شد.
کلید واژگان: حامل های لیپیدی,پایداری,فیکوسیانین
93
83
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-8724&slc_lang=fa&sid=7
امین
سیدیعقوبی
100319475328460059773
100319475328460059773
No
دانشجوی دکتری، علوم و صنایع غذایی، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد
فخری
شهیدی
100319475328460059772
100319475328460059772
Yes
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
محبت
محبی
100319475328460059771
100319475328460059771
No
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی
وریدی
100319475328460059617
100319475328460059617
No
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
شیوا
گل محمدزاده
100319475328460059486
100319475328460059486
No
دانشیار گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی مشهد