Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1397
3
1
gregorian
0
0
1
15
76
online
1
fulltext
fa
بررسی قابلیت اتصال به کلسیم پپتیدهای زیست فعال حاصل از پروتئین دانه ی گوجه
چکیده<br>
پژوهش حاضرجهت بررسی قابلیت اتصال پروتئین آبکافت شدهی دانهی گوجه با کلسیم انجام شد. آبکافت توسط آنزیم پپسین (U600) صورت گرفت. برای دستیابی به بهترین بازده تولید کمپلکس و محتوی کلسیم متغیر زمان آبکافت و نسبت آنزیم به سوبسترا به ترتیب در محدوده ی 180-30 دقیقه و 3-1% انتخاب شدند. نتایج به دست آمده توسط روش سطح پاسخ نشان داد که افزایش میزان آنزیم اثر معناداری بر افزایش قابلیت اتصال پروتئین هیدورلیز شده داشت (05/0p<). جهت بررسی ساختار کمپلکس پپتید-کلسیم و مقایسهی آن با پپتید عاری از کلسیم از طیف نگاری مرئی-فرابنفش، مادون قرمز- تبدیل فوریه و فلورسنس استفاده شد. نتایج طیف نگاری فلورسنس حاکی از افزایش هیدورفوبیسیتی سطحی نمونهی پپتید عاری از کلسیم بود که این تجمعات آب گریز اثر مهمی در تشکیل اتصالات بینابینی و افزایش بازده تشکیل کمپلکس پپتید-کلسیم داشت. نتایج طیف نگاری مادون قرمز-تبدیل فوریه نیز نشان داد که گروه عاملی کربوکسیلات و گروه هیدروکسیل قابلیت مهمی در اتصال به کلسیم را دارا می باشند. همچنین تغییرات نوارهای جذبی مرئی- فرابنفش در کمپلکس پپتید-کلسیم نسبت به پپتید عاری از کلسیم بیانگر تشکیل اتصالات جدید در زنجیره های پپتیدی بود.
پپتید زیست فعال,پروتئین دانه ی گوجه,قابلیت اتصال با کلسیم
175
167
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-26715-1&slc_lang=fa&sid=7
nasim
meshginfar
نسیم
مشگین فر
1003194753284600164279
1003194753284600164279
Yes
university
دانشگاهی
Alireza
Sadeghi Mahoonak
علیرضا
صادقی ماهونک
1003194753284600164280
1003194753284600164280
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Behrouz
Akbari
بهروز
اکبری
1003194753284600164281
1003194753284600164281
No
آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی و آنالیز مواد غذایی وزارت بهداشت
Mohammad
Ghorbani
محمد
قربانی
1003194753284600164282
1003194753284600164282
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Fidel
Toldra
فیدل
تولدرا
1003194753284600164283
1003194753284600164283
No
موسسه ی علوم غذایی (تکنولوژی و شیمی مواد غذایی)، مرکز تحقیقات ملی اسپانیا