Journal of food science and technology(Iran)
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
FSCT
Agriculture
http://fsct.modares.ac.ir
1
admin
2008-8787
2783-3534
10.22034/fsct
fa
jalali
1387
1
1
gregorian
2008
4
1
5
16
online
1
fulltext
fa
تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک بوسیله باکتری شیوانلا پوترفاسیینس در محیط کشت های انتخابی
Production of EPA by Shewanella putrefaciens MAC1 in Selected Culture Media
چکیده
تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک (EPA)بوسیله یک باکتری اقیانوسی بنام Shewanella putrefaciens MAC1 در چهار نوع محیط کشت انتخابی و در دمای گرمخانه گذاری 40 درجه سانتیگراد بمدت 72 ساعت و 10 درجه سانتیگراد بمدت 24 ساعت بررسی شد. اسید ایکوزا پنتائنوئیک تنها اسید چرب با چند پیوند دوگانه تولید شده بوسیله این باکتری بود. اسیدهای چرب اشباع عمده تولید شده نیز شامل اسید پالمیتیک و اسید میریستیک بود. بالاترین راندمان تولید EPA معادل 7/34 میلی گرم در هر گرم وزن سلول خشک در یک محیط کشت پایه شامل آب دریای سنتز شده با غلظت 2/1 حاوی 1 درصد پپتون و 5/0 درصد عصاره مخمر در 10 درجه سانتیگراد بدست آمد. حداقل تولید EPA مربوط به زمانی بود که 2 درصد گلوکز به ترکیبات پایه محیط کشت اضافه شد و بیانگر آن بود که تولید EPA در محیط های کشت حاوی میزان محدود منبع کربن افزایش می یابد. افزودن 2 میلی گرم در لیتر فاکتورهای کمکی مانند نیکوتینامید دی نوکلئوتید فسفات ( NADPH ) و فلاوین آدنین دی نوکلئوتید ( FAD) به ترکیبات پایه محیط کشت تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان تولید EPA در دمای 4 درجه سانتیگراد نشان داد.
The EPA production of a marine bacterium, <em>Shewanella putrefaciens </em>MAC1 in four selected culture media and at incubation temperatures of 4°C for 72h and 10°C for 24h was studied. Eicosapentaenoic acid was found to be the sole polyunsaturated fatty acid produced by this bacterium. The major saturated fatty acids produced were palmitic and myristic acids. The highest yield of EPA production was 34.7 mg/g dry cell weight which was obtained in a basic culture medium containing 1% peptone and 0.5% yeast extract in ½ strength artificial sea water (ASW) at 10°C. The least EPA was produced when 2% glucose was added to the basic ingredients, indicating that EPA production is enhanced by culture media having limited source of carbon. Addition of 2 mg/l desaturase cofactors NADPH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide Phosphate) and FAD (Flavin Adenine Dinucleotide) to the basic ingredients had a significant effect on the EPA production (21mg/g dry cell weight) at 4°C.
کلیدواژگان : اسید ایکوزا پنتائنوئیک,شیوانلا پوترفاسیینس,باکتری
Eicosapentaenoic Acid,Shewanella putrefaciens,Bacteria
75
81
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-8070&slc_lang=fa&sid=7