AU - Naghizadeh Raeisi, Shahram AU - Mohamadi Rami, Ali AU - Shahidi, Seyed-Ahmad AU - Ghorbani-HasanSaraei, Azade TI - Functional characteristics of rice bran protein isolate (Hashemi cultivar) PT - JOURNAL ARTICLE TA - mdrsjrns JN - mdrsjrns VO - 15 VI - 85 IP - 85 4099 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15355-fa.html 4100 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15355-fa.pdf SO - mdrsjrns 85 AB  - سبوس برنج یکی از فرآورده‌های جانبی حاصل از آسیاب برنج است که حاوی مقادیر قابل‌توجهی پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مواد معدنی است. با توجه به ترکیب شیمیایی سبوس برنج به نظر می‌رسد که این فرآورده از ویژگی‌های کارکردی مطلوبی برخوردار باشد. در این پژوهش ایزوله پروتئینی از سبوس رقم برنج ایرانی (هاشمی) تهیه شد و ترکیب شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی (بازده استخراج پروتئین، شاخص حلالیت نیتروژن، کف کنندگی و شاخص پایداری کف، امولسیون کنندگی و شاخص پایداری امولسیون کنندگی) آن‌ها مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بازده پروتئین هاشمی 76 درصد بود. آب‌گریزی سطحی پروتئین سبوس برنج واریته هاشمی 71/0±77/11 بود. بیشینه حلالیت پروتئین در ورای pH 10 دیده‌شده است. pH در فعالیت امولسیونی تأثیرگذار بود. فعالیت امولسیونی با افزایش pH از 5 به 8 ابتدا کاهش و سپس افزایش یافته است. نتایج آزمایش‌های پایداری امولسیون کنندگی نشان داد که مدت‌زمان پایداری در واریته هاشمی با افزایش pH افزایش یافت. ویژگی کف کنندگی پروتئین نسبتاً بالا بوده که در 8pH= بیشترین مقدار را داشت، ولی پایداری کف کنندگی نسبت به ظرفیت کف کنندگی چندان مطلوب نبود. نتایج این مطالعه نشان داد که ایزوله پروتئین هاشمی قابلیت کاربرد مناسبی به‌عنوان جزئی از فرمولاسیون غذاهای عمل‌گرا دارد که ارزش غذایی و ویژگی‌های کارکردی فرآورده را افزایش می‌دهد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - mdrsjrns PG - 467 PT - YR - 2019