%0 Journal Article %A Akbari, Mahdieh %A Sadeghi Mahoonak, Alireza %A Sarabandi, Khashayar %A Ghorbani, Azade %T Physiochemical characterization and antioxidant activities of green tea extract microencapsulated by co-crystallization technique. %J Journal of food science and technology(Iran) %V 15 %N 85 %U http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.html %R %D 2019 %K antioxidant activity, Aqueous extract, co-crystallization, green tea, hygroscopicity, %X برگ چای سبز به دلیل عدم تخمیر، حاوی مقادیر فراوانی از ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنلی چای سبز ترکیبات طبیعی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی می‏باشند. پلی‏ فنل‏ ها به دمای بالا و pH قلیایی حساس هستند. برای بهبود پایداری پلی‏ فنل‏ ها، عصاره چای سبز با روش هم‏تبلوری ریز‏پوشانی شد. هدف از این تحقیق، ارزیابی بازده فرایند، ظرفیت بارگیری، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ویژگی‌های فیزیکو‏شیمیایی فراورده‌ی هم‏متبلور (رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته‌ی توده و ضربه، انحلال‏پذیری، جاذب‏الرطوبگی)، خصوصیات ساختاری پودر از قبیل مورفولوژی (SEM) و نیز خصوصیات جریان‏پذیری پودر حاصل (شاخص تراکم‌پذیری، نسبت هاسنر و زاویه ریپوز) بود. نتایج نشان داد که اثر غلظت عصاره بر میزان ترکیبات فنلی معنی‏دار اســـت (05/0(P<. کارایی ریزپوشانی با افزایش میزان غلظت عصاره در پودر هم‏متبلور افزایش یافت. عصاره ریز پوشانی شده در غلظت 10 درصد بیش‏ترین اثر را در مهار رادیکال DPPH، ABTS، هیدروکسیل و میزان احیاکنندگی داشت (به ترتیب 9/56، 37/69، 63/71 درصد و 81/0). تفاوت در اندازه‌ی ذرات پودر ریزپوشانی‏شده می-تواند خصوصیات جریان‏پذیری پودر را به‌گونه‌ای معنی‌دار (05/0>P) تحت تأثیر قرار دهد. به‌طورکلی مقادیر فعالیت آبی، محتوای رطوبتی و جاذب‌االرطوبگی پودر‏های هم‏متبلور نشان داد فراورده‌ی تولیدشده پایدار بوده و از خصوصیات مناسبی جهت نگهداری برخوردار است. لذا می‌توان از ریزپوشانی به روش هم‏تبلوری به‌عنوان روشی کارآمد جهت افزایش پایداری عصاره چای سبز در برابر شرایط محیطی استفاده نمود. %> http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.pdf %P 179-193 %& 179 %! %9 %L A-7-24470-7 %+ %G eng %@ 2008-8787 %[ 2019