TI - Evaluation of physicochemical properties, fatty acid composition and oxidative stability of Camelina sativa (DH 1025) oil PT - JOURNAL ARTICLE TA - mdrsjrns JN - mdrsjrns VO - 15 VI - 77 IP - 77 4099 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8707-fa.html 4100 - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8707-fa.pdf SO - mdrsjrns 77 AB  - کاملینا (کاملینا ساتیوا) دانه روغنی از خانواده براسیکاسه بوده که منبع غنی از روغن (40-28%) و اسیدهای چرب امگا-3 می باشد. این گیاه قادر است در شرایط مختلف آب و هوایی و خاک رشد نماید و در مقایسه با سایر دانه های روغنی نیاز کمتری به آب، کود و آفت کش‌ها دارد. در این بررسی دانه‌های کاملینا (دی اچ 1025) در شهرهای کرمانشاه، کنگاور و سرپل ذهاب، کشت و ویژگی های روغن آن مورد مطالعه قرار گرفت. 13 اسید چرب مختلف با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی در روغن حاصل از این دانه شناسایی شد. چهار اسید چرب عمده در تمام نمونه های روغن به ترتیب اسید لینولنیک (31/30-03/28%)، اسید لینولئیک (33/19- 64/18%)، اسید اولئیک (36/18- 44/15%) و اسید ایکوزانوئیک (48/17- 94/15%) بودند. مقادیر متوسط عدد یدی، عدد صابونی، چگالی نسبی، ضریب شکست و اسیدیته روغن این گیاه به ترتیب 5/143، 2/184، 915/0، 468/1 و 41/0 و وزن هزار دانه آن معادل 017/1 تعیین شد. پایداری اکسیداتیو روغن کاملینا معادل 50/10 ساعت بود. CP - IRAN IN - LG - eng PB - mdrsjrns PG - 269 PT - YR - 2018