RT - Journal Article T1 - Influence of Ultrasonic Vacuum Spray Drying Conditions on the Functional, Reconstitution and Chemical Properties of Artichoke Leaves Extract Powders JF - mdrsjrns YR - 2018 JO - mdrsjrns VO - 15 IS - 77 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9553-fa.html SP - 182 EP - 165 AB - در این پژوهش از خشک‌کن خلایی پاششی با ریز ذره‌ساز آلتراسونیک به‌منظور تولید پودر خشک از عصاره‌ی برگ کنگر فرنگی استفاده ‌شد. روند خشک‌کردن در یک محفظه خشک‌کن خلأ و در دمایی پایین‌تر از دمای خشک‌کن‌های پاششی معمولی انجام شد. اثرهای متغیرهای مستقل (دمای داخلی 55-75 درجه سلسیوس، فشار خلأ درون محفظه 20-40 کیلوپاسکال و غلظت محلول 2-3 درصد) روی خواص کاربردی (محتوای رطوبت، اندازه ذره، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، جریان پذیری و چسبندگی)، خواص بازسازی (تر شوندگی، پراکندگی و حلالیت) و خواص شیمیایی (محتوای فنل کل و فعالیت مهار DPPH) پودر عصاره برگ کنگر فرنگی با لاکتوز تک آبِ به‌عنوان یک حامل به‌منظور دستیابی به عملکرد فرآیند بالا و خواص مطلوب بررسی ‌شد. پودرهای تولیدشده در شرایطی با غلظت محلول 3 درصد، بالاترین میانگین قطر ذرات، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، زاویه ترکننده (کاهش ترشوندگی) و محتوای فنل کل (TPC) را نشان دادند، درحالی‌که فاکتورهای پراکندگی و حلالیت در این شرایط پایین‌ترین مقدار بودند. تحت شرایط دمای ورودی بالا و فشار خلأ پایین، محتوای رطوبت، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه‌ی ذرات پایین‌تر و پراکندگی و حلالیت بالاتری حاصل شد. خواص شیمیایی نیز تحت تأثیر متغیرهای فشار خلأ و دمای ورودی، هر دو به شیوه‌ای معکوس قرار گرفتند. نتایج نشان داد که غلظت محلول 3 درصد، دمای ورودی 75 درجه سلسیوس و فشار خلأ 20 کیلو پاسکال، بهترین شرایط برای خشک‌کردن عصاره برگ کنگرفرنگی در شرایط خلایی پاششی بود. LA eng UL http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9553-fa.html M3 ER -