TY - JOUR T1 - The effect of olive leaf extract on physical and mechanical properties of zein corn edible film TT - بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم‌‌ خوراکی بر پایه زئین ذرت JF - mdrsjrns JO - mdrsjrns VL - 16 IS - 86 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26778-fa.html Y1 - 2019 SP - 313 EP - 324 KW - : edible film corn zein KW - olive leaf extract KW - physical and mechanical properties N2 - یکی از مهم­ترین نگرانی­های جهان امروز، حجم قابل توجهی از تجمع زباله­ها­ی مربوط به پلیمر­های سنتزی مورد استفاده در بسته­بندی موادغذایی می­باشند. بنابراین فیلم­های خوراکی زیست­تخریب­پذیر بهترین جایگزین برای پلاستیک­ها و پلیمر­های سنتزی هستند. به همین­منظور در این پژوهش، فیلم­های زیست­تخریب­پذیر زئین ذرت حاوی عصاره برگ زیتون در دو سطح غلظتی 10 و 15 درصد (وزنی/ وزنی)، تولید و خواص فیزیکی، مکانیکی، رنگ­سنجی و ریزساختار بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که اثر تیمار بر خواص فیزیکی، مکانیکی و رنگ­سنجی معنی­دار (p<0.05) بود. نتایج نشان داد با افزودن عصاره 15درصد مقادیر ضخامت و جذب رطوبت نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت. همچنین با افزایش درصد عصاره برگ زیتون کاهش قابل توجهی در حلالیت و نفوذپذیری بخار آب در هر سه رطوبت نسبی (33، 50 و 75 درصد) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید. به­طور­کلی، از نتایج این تحقیق می­توان دریافت که ترکیب کردن عصاره برگ زیتون به پلیمر زئین سبب بهبود برخی ویژگی­های فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی می­گردد. M3 ER -