TY - JOUR T1 - Quantitative measurement of synthetic dyes in food: Increasing health and food safety TT - اندازه‌گیری کمی رنگ‌های مصنوعی مجاز خوراکی در موادغذایی: افزایش سلامت و ایمنی غذا JF - mdrsjrns JO - mdrsjrns VL - 16 IS - 86 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22601-fa.html Y1 - 2019 SP - 173 EP - 188 KW - Health and food safety Quantitative measurement Allowed synthetic food colors Ice products N2 - رنگ­ها از جمله افزودنی­های غذایی هستند که که به طور مستقیم بر سلامت و ایمنی غذا تاثیر گذار می­باشند. با توجه به افزایش روز افزون استفاده از رنگ­های مصنوعی در صنایع غذایی، از طرفی زیانبار بودن مصرف بیش از حد این ترکیبات، به منظور افزایش سلامت و ایمنی غذایی در سطح جامعه، در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از ساده­ ترین تجهیزات آزمایشگاهی، روشی معتبر جهت اندازه­ گیری کمی رنگ­ های مصنوعی در موادغذایی ارائه شود. نمونه فرآورده یخی به علت بافت ساده­ ای که دارد، به عنوان نمونه حقیقی انتخاب شد. در این مطالعه سعی شد که کلیه رنگ ­های مصنوعی مجاز برای استفاده در موادغذایی شامل رنگ­ های زرد ، رنگ­ های قرمز ، رنگ­ های آبی و مخلوط کلیه این رنگ­ ها به طور همزمان و به صورت قرمز - زرد، قرمز – آبی و آبی – زرد، طی یک تزریق در نمونه فرآورده یخی شناسایی و به صورت کمی اندازه ­گیری شود. کلیه پارامترهای اعتباربخشی روش معرفی شده، برای هریک از رنگ ­ها محاسبه و با استانداردهای بین­ المللی مربوطه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از پارامترهای اعتباربخشی، دارای تطابق بسیار خوبی با مقادیر استاندارد بین­ المللی هستند که تایید کننده قابلیت روش به عنوان یک روش معتبر آزمایشگاهی نه تنها برای تشخیص کیفی بلکه اندازه ­گیری کمی رنگ­ های مصنوعی مجاز در موادغذایی است. M3 ER -