RT - Journal Article T1 - Preparation of Antioxidant and Antimicrobial Color Pectin Film Containing Carumcopticum Essence and Beta-Carotene Pigment and Investigation its Properties JF - mdrsjrns YR - 2019 JO - mdrsjrns VO - 16 IS - 86 UR - http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19385-fa.html SP - 235 EP - 249 K1 - Pectin K1 - Edible Film K1 - Carum copticum essence K1 - Beta-carotene AB - در این تحقیق از اسانس زنیان (25/0 و 5/0 درصد) و بتاکاروتن (015/0 و 03/0 درصد) در فیلم حاوی پکتین مرکبات به منظور تغییر و تعیین خواص عملکردی فیلم­­ها استفاده شد. متغیرهای وابسته شامل رطوبت، ضخامت، نفوذپذیری، فنل کل، خاصیت آنتی اکسیدانی، شاخص­های رنگی و خواص میکروبی بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن اسانس زنیان و بتاکاروتن به طور معنی­داری باعث کاهش مقدار رطوبت شد، در صورتیکه کمترین مقدار رطوبت مربوط به فیلم حاوی بیشترین مقدار اسانس و بتاکاروتن بود. ضخامت فیلم­ها با افزودن اسانس زنیان افزایش و با افزودن بتاکاروتن به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد، همچنین نفوذپذیری به بخار آب با افزودن اسانس و بتاکاروتن به ترتیب افزایش و کاهش یافت. افزودن اسانس و بتاکاروتن سبب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم­ها گشت. پارامتر روشنایی در فیلم­های حاوی اسانس افزایش یافت. افزودن بتاکاروتن تا 015/0 درصد باعث کاهش مقدار روشنایی شد، ولی در غلظت­های بالاتر مقدار روشنایی سیر صعودی پیدا کرد، از طرفی دیگر شاخص زردی با افزودن بتاکاروتن افزایش و شاخص سفیدی کاهش یافت. از لحاظ خواص میکروبی اثر ضد میکروبی اسانس زنیان بر باکتری­هایB. cereus بیشتر از E.coli بود. با توجه به اینکه رنگدانه بتاکاروتن در شرایط مختلف محصولات غذایی تغییر رنگ می­دهد در ادامه از این فیلم­ها در بسته بندی هوشمند محصولات غذایی استفاده خواهد شد. LA eng UL http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19385-fa.html M3 ER -