%0 Journal Article %A Mard Ali Zakariya, Elnaz %A Azizi, Mohammad Hossein %A Hashemi Ravan, Mahnaz %T %J Journal of food science and technology(Iran) %V 13 %N 0 %U http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11873-fa.html %R %D 2015 %K Edible coatings, Gluten, Zinc nanoxide, Permeability, Turbidometry, UV transmittance, %X چکیده در این تحقیق بررسی امکان تولید فیلم های ترکیبی از ماده اولیه گلوتن گندم بعنوان ماتریکس ساختاری بهره گرفته شد. 7 تیمار با درصد های مختلف از کربوکسی متیل سلولز در سه غلظت 25% ، 75% ، 100% و نانو اکسید روی در سه غلظت 1% ،3% ، 5% تهیه گردید. تیمارها به ترتیب: گلوتن، سه ترکیب از کربوکسی متیل سلولز (75%گلوتن + 25 % کربوکسی متیل سلولز، 25%گلوتن + 75% کربوکسی متیل سلولز،100 % کربوکسی متیل سلولز) و سه ترکیب از نانو اکسید روی (99% کربوکسی متیل سلولز+1% نانو اکسید روی، 97% کربوکسی متیل سلولز+ 3% نانو اکسید روی،95% کربوکسی متیل سلولز+ 5% نانو اکسید روی) بودند. از روش آماری واریانس یک طرفه و آزمون مقایسه میانگین دانکن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. فیلم های محتوی نانو اکسید روی تحت فرایند صوت دهی به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند. آزمون های نفوذ پذیری به بخار آب و آزمون کدورت سنجی و عبور نور فرابنفش از فیلم بررسی گردید. افزودن صمغ کربوکسی متیل سلولزدر تمامی نمونه ها، کدورت را به طورقابل ملاحظه ای کاهش داد. . باکاهش گلوتن و افزایش کربوکسی متیل سلولز، نفوذپذیری به بخارآب افزایش ودر صورت استفاده ازنانواکسید روی و فراصوت، نیز نفوذپذیری افزایش یافت. درنهایت با توجه به مجموع آزمون های انجام شده تیمار95% کربوکسی متیل سلولز و5% نانواکسید روی و30 دقیقه فرا صوت به عنوان بهترین تیمار معرفی گردید. %> http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11873-fa.pdf %P 139-151 %& 139 %! %9 %L A-10-1000-9179 %+ %G eng %@ 2008-8787 %[ 2015