%0 Journal Article %T Determination of rheological properties of grape molasses %J Journal of food science and technology(Iran) %V 10 %N 40 %U http://fsct.modares.ac.ir/article-7-114-fa.html %R %D 2013 %K Rheological properties, Grape molasses, Oswald de wale model, Mitchka method, Activation energy, %X چکیده شیره انگور یکی از محصولات جانبی انگور است که در مناطق تاک خیز ایران به شیوه سنتی تولید می شود. در این پژوهش برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی شیره انگور مانند گرانش ویژه،pH ، قندکل، خاکستر و پارامترهای رئولوژیکی شیره انگور با استفاده از یک ویسکومتر چرخان در سه دمای (25، 45و oC65) و سه بریکس 35، 50 و 76 اندازه گیری شد. محاسبات ریاضی یافته ها بر اساس روش میچکا نشان داد که شیره انگور از نوع سیال غیر نیوتنی و غلیظ شونده با برش (دایلاتانت) است. همچنین با استفاده ار معادله آرنیوس تابعیت ضریب پایداری شیره انگور با دما تعیین و انرژی فعال سازی بین 197/15 تا kJ/mol07/34 محاسبه شد. در نهایت با استفاده از رابطه نمایی، ضریب پایداری با بریکس برازش گردید. %> http://fsct.modares.ac.ir/article-7-114-fa.pdf %P 129-137 %& 129 %! %9 %L A-10-1000-86 %+ %G eng %@ 2008-8787 %[ 2013