%0 Journal Article %A Delshadiyan, Zohreh %A Kooshki, Mohammad Reza %A Mohammadi, Reza %A Mortazavian, Amir Mohammad %T %J Journal of food science and technology(Iran) %V 13 %N 0 %U http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6234-fa.html %R %D 2015 %K HACCP, ISO 22000, Food labeling, Production license, HACCP, ISO 22000, %X چکیده این مطالعه تحلیلی- توصیفی با هدف شناسایی اشتباهات و تقلبات موجود در برچسب‌گذاری فراورده‌های لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در سطح شهر تهران در سال 92-91 صورت گرفت.جمع آورری اطلاعات با روش عکس‌برداری از برچسب فراورده‌های لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در 21 فروشگاه زنجیره‌ای پراکنده در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران انجام شد و پنج نقص برچسب‌گذاری شامل نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، مقایسه‌ها بین 4 گروه فراورده‌های تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی شهرستان‌ها، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.طبق نتایج بدست آمده، به طور کلی، 9/3، 83/26، 44/27، 88/29 و 26/22 درصد از فراورده‌های مورد بررسی عرضه شده در شهر تهران به ترتیب شامل نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 بودند. آزمون کروسکال والیس هیچ گونه تفاوت معنی‌ داری را بین دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف از نظر نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 نشان نداد (p-value به ترتیب، 198/0، 139/0، 575/0، 091/0 و 091/0).میزان اشتباهات و تقلبات مشاهده شده در این مطالعه، لزوم نظارت بیشتر و سخت‌گیرانه‌تر را در زمینه پروانه ساخت‌ها و درج گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 آشکار می‌کند. %> http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6234-fa.pdf %P 83-90 %& 83 %! %9 %L A-10-1000-4809 %+ %G eng %@ 2008-8787 %[ 2015