%0 Journal Article %A Ghorani, Behrooz %T Introducing Electrospinning as a New Approach in Food and Nutraceuticals Industry %J Journal of food science and technology(Iran) %V 13 %N 0 %U http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2990-fa.html %R %D 2015 %K Electrospinning, Electrospraying, Encapsulation, Sensor, Immobilized enzyme, %X چکیده الیاف پلیمری ساختار یافته با قطری در حدود چندین میکرومتر تا چند نانومتر، توجهات قابل ملاحظه­ای را در علوم مختلف به خود جلب کرده­اند. از میان روش­های مختلفی که برای تولید این الیاف بکار می­روند روش الکتروریسی به عنوان یکی از جدیدترین این روش­ها مطرح می­باشد. در این روش از طریق اعمال جریان برق بر محلول پلیمری و با تبخیر حلال موجود در آن، تولید ساختارهای بدون بافت صورت می­گیرد. در روش الکتروپاشش(به عنوان شاخه­ای از تکنیک الکتروریسی) فرایند تولید از مسیر تولید لیف به تولید کپسول منحرف شده و بدین ترتیب شرایط برای ارایه کاربردهای متنوع دیگری از این تکنیک نیز فراهم می­شود. از این ساختارهای الکتروریسی شده در فرایندهایی مانند فیلتراسیون، مهندسی بافت، رسانش هدفمند دارو و غذا-دارو و همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم­های کامپوزیتی استفاده می­شود. در این مقاله جامع با تکیه بر تجربیات نویسنده، به معرفی الکتروریسی، روش اجرای آن، کاربردها و قابلیت آن در صنعت غذا و همچنین چشم انداز این تکنیک در صنعت پرداخته می­شود. بطور حتم ورود این روش جدید به صنعت غذا می­تواند باعث بروز تحولی بزرگ در این صنعت گردد. %> http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2990-fa.pdf %P 51-62 %& 51 %! %9 %L A-10-1000-2267 %+ %G eng %@ 2008-8787 %[ 2015