دوره 5، شماره 19 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4994 مشاهده)
چکیده در این مطالعه اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره رزماری (1/0 درصد) در ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء بررسی شد. آنالیزهای میکروبی (باکتری های سرمادوست، کل باکتری ها، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکتریاسه)، شیمیایی (pH، اسید چرب آزاد، پراکساید، اسید تیوباربیتوریک و تری متیل آمین) و بررسی های حسی این ماهی در طول 18 روز در دمای C°1±2 انجام شد. عصاره رزماری به طور معنی داری(p<0.05)  اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره رزماری زیر حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g 7) باقی ماند به طوری که  فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (p<0.05)   کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بودند به طوریکه عصاره رزماری توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد 4 روز افزایش دهد.
متن کامل [PDF 236 kb]   (4558 دریافت)    

دریافت: 1387/2/5 | پذیرش: 1387/7/26 | انتشار: 1391/6/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.