دوره 6، شماره 20 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4789 مشاهده)
چکیده به دلیل مخاطرات زیست محیطی ناشی از کاربرد پوشش­های مصنوعی و تجزیه ناپذیر، پژوهشگران زیادی به سمت تولید پوشش­های خوراکی طبیعی روی آورده­اند که یکی از منابع تهیۀ آنها پروتئین سویا است.  در این تحقیق فیلم خوراکی از ایزوله پروتئینی سویا تولید شد و اثر افزودن گلیسرول به عنوان پلاستیسایزر در سه سطح 4/0، 6/0 و 8/0 گرم به ازای هر گرم ایزوله سویا بررسی شد.  آزمون­های ویژگی­های مکانیکی (مقاومت کششی و میزان کش آمدگی) و ویژگی­های فیزیکی (میزان تراوایی به بخار آب، میزان کدورت، درصد مواد محلول و درصد جذب آب) روی فیلم ها انجام گرفت.  فیلم تهیه شده بدون افزودن گلیسرول بسیار شکننده بود.  نتایج نشان داد که افزودن گلیسرول منجر به بهبود معنی دار (05/0>p) ویژگی­های مکانیکی، کاهش مقاومت کششی و افزایش میزان کش­آمدگی فیلم­ها شد.  درصد مواد محلول، درصد جذب آب و تراوایی به بخار آب فیلم­ها با افزایش گلیسرول افزایش یافت.  در حالیکه افزودن گلیسرول منجر به کاهش معنی­داری در کدورت فیلم­ها شد (05/0>p)، اما غلظت گلیسرول روند مشخصی را در کاهش کدورت فیلم­ها ایجاد نکرد.  
متن کامل [PDF 160 kb]   (3790 دریافت)    

دریافت: 1387/2/14 | پذیرش: 1387/11/14 | انتشار: 1388/2/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.