دوره 13، شماره 59 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 192-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (4716 مشاهده)
چکیده لیپاز به علت توانایی کاتالیز طیف گسترده­ای از واکنش­های تبدیلی نظیر هیدرولیز، استریفیکاسیون و ترانس استریفیکاسیون به طور گسترده­ای در صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، صنایع دارویی، پتروشیمی، صنایع مواد شونده و ... مورد استفاده قرار می­گیرد.مخمرها یکی از تولید­کنندگان اصلی لیپازها به شمار می­روند. در این تحقیق از متدولوژی رویه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی تاثیر pH ( 5/7 – 5/5)، زمان گرمخانه­گذاری(7- 3 روز) و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی( 100- 0 درصد) بر تولید و فعالیت لیپاز و بیومس تولید شده مخمر کریپتوکوکوس آلبیدوس و بهینه­سازی فرایند تولید لیپاز و بیومس تولید شده، بهره گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی و زمان گرمخانه­گذاری به ترتیب موثرترین فاکتورها بر تولید و فعالیت لیپاز و میزان بیومس تولید شده بودند. براساس آزمایش­های انجام شده شرایط بهینه تولید لیپاز و میزان بیومس تولید شده جهت حصول بیشینه فعالیت لیپاز(96/98 واحد آنزیمی) و وزن خشک سلولی ( 14/1 گرم بر 100میلی لیتر محیط کشت)؛ pH56/5، زمان گرمخانه­گذاری 7روز و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی 100 درصد تعیین گردید.
متن کامل [PDF 406 kb]   (1944 دریافت)    

دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/12/16 | انتشار: 1395/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.