1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
چکیده: (347 مشاهده)
در این مطالعه موسیلاژ از بذر شنبلیله و اسانس از رزماری استخراج شد. فیلم مرکب موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان با نانوذرات مس (0، 2، 4 %) و اسانس رزماری (0، 4، 8 %) تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، میزان ضخامت و آنتی¬اکسیدانی فیلم افزایش می¬یابد. رطوبت، نفوذپذیری بخار آب و حلالیت فیلم با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری کاهش می¬یابد. همچنین با افزایش نانوذرات مس و اسانس رزماری، شاخصهای رنگ L*، افزایش یافته و روشنایی لایهها بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین با افزایش نانوذرت مس، شاخص¬های رنگ a*، افزایش یافته ولی باعث کاهش b*، شده. همچنین با افزایش اسانس رزماری، شاخص¬های رنگ a*، کاهش یافته ولی باعث افزایش فاکتور b*، شده است. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتیجه¬گیری: افزودن نانوذرات مس و اسانس رزماری به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر شنبلیله و پودر پوست بادمجان سبب بهبود ضخامت، آنتی¬اکسیدانی، حلالیت، رطوبت و نفوذپذیری به بخار آب، همچنین تضعیف روشنایی گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرآوری و تبدیل مواد غذایی دریافت: 1402/8/11 | پذیرش: 1402/10/12 | انتشار: 1403/2/1