جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 83-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

دلشادیان زهره، کوشکی محمد رضا، محمدی رضا، مرتضویان امیر محمد. بررسی برخی الزامات برچسب‌گذاری در فرآورده‌های لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در شهر تهران. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 () :83-90

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-6234-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی ، کمیته تحقیقات دانشجویان، گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی
2- استادیار گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استادیار مرکز تحقیقات عوامل محیطی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
4- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1403 مشاهده)
چکیده                                                   این مطالعه تحلیلی- توصیفی با هدف شناسایی اشتباهات و تقلبات موجود در برچسب‌گذاری فراورده‌های لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در سطح شهر تهران در سال 92-91 صورت گرفت.جمع آورری اطلاعات با روش عکس‌برداری از برچسب فراورده‌های لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در 21 فروشگاه زنجیره‌ای پراکنده در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران انجام شد و پنج نقص برچسب‌گذاری شامل نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، مقایسه‌ها بین 4 گروه فراورده‌های تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی شهرستان‌ها، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.طبق نتایج بدست آمده، به طور کلی، 9/3، 83/26، 44/27، 88/29 و 26/22 درصد از فراورده‌های مورد بررسی عرضه شده در شهر تهران به ترتیب شامل نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 بودند. آزمون کروسکال والیس هیچ گونه تفاوت معنی‌ داری را بین دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف از نظر نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 نشان نداد (p-value به ترتیب، 198/0، 139/0، 575/0، 091/0 و 091/0).میزان اشتباهات و تقلبات مشاهده شده در این مطالعه، لزوم نظارت بیشتر و سخت‌گیرانه‌تر را در زمینه پروانه ساخت‌ها و درج گواهینامه‌های HACCP و ISO22000 آشکار می‌کند.
متن کامل [PDF 302 kb]   (616 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۴/۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code