جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 215-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری و استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج، ایران
2- عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران
چکیده:   (4568 مشاهده)
چکیده آنزیم‏های فیتاز در گیاهان، میکروارگانیسم‏ها و برخی بافت‏های جانوری شناسایی شده‏اند که قابلیت دفسفریلاسیون مرحله‏ای فیتات؛ فراوان‏ترین اینوزیتول فسفات در طبیعت را دارند. در این تحقیق تعداد 68 ایزوله میکروبی که از منابع مختلف جداسازی شدند برای انتخاب بهترین جدایه تولید کننده آنزیم فیتاز، به روش غوطه‏وری غربال شدند. نتایج نشان داد که جدایه K46b بیشترین مقدار فعالیت آنزیم فیتاز (U/mL 952/1) را در بین ایزوله‏های میکروبی داشت. در مرحله بعد، فعالیت کاتالیتیکی جدایه K46b در شرایط مختلف دما، pH و غلظت فیتات سدم به روش سطح پاسخ بهینه‏سازی شد. بهینه‏سازی موجب افزایش 137 % در فعالیت آنزیم فیتاز جدایه K46b در مقایسه با محیط کشت پایه در شرایط بهینه (دمای ºC 5/56، pH 3/7 و 05/2 میلی مولار فیتات سدیم) شد. همچنین آنزیم فیتاز جدایه K46b حدود 73-60 % از فعالیت بیشینه خود را در محدوده وسیعی از دما (ºC 68-47)، pH (8-3/6) و فیتات سدیم (5/2-6/1 میلی مولار) نشان داد. بنابراین آنزیم فیتاز جدایه K46b می‏تواند کاربردهای بالقوه‏ای در اسید فیتیک زدایی[1] مواد غذایی مانند انواع غلات و کنجاله‏های آنها در صنایع غذایی و خوراک حیوانات، صنایع آبزی‏پروری و رفع آلودگی‏های محیط زیستی ناشی از اسید فیتیک داشته باشد.
[1]. Dephytinization
متن کامل [PDF 368 kb]   (1892 دریافت)    

دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/12/16 | انتشار: 1395/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.