دوره 8، شماره 30 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 30 صفحات 38-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Changes of mineral elements of some Kiwifruit cultivars during cold storage. FSCT 2011; 8 (30) :33-38
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6117-fa.html
تغییرات عناصر معدنی برخی ارقام کیوی ایران در طی نگهداری در سردخانه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (30) :33-38

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6117-fa.html


چکیده:   (8301 مشاهده)
چکیده کیوی شامل مقادیر قابل توجهی از عناصر معدنی مورد نیاز بدن است که از گیاه و خاک جذب می شود. تغییرات عناصر معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم، فسفر، آهن‏، مس، روی و منگنز) 5 رقم آبوت، آلیسون، برونو، مانتی و هایوارد میوه کیوی (Actinidia deliciosa CV)، به هنگام نگهداری در سردخانه (دمای 4-0 درجه سانتی گراد و رطوبت 85-75%)، در زمان­های 0، 9 و 18 هفته با دستگاه ICP-AES (Inductively Coupled Plasma-Atomic Emission Spectrometer) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد عناصر معدنی (میلی­گرم در ١٠٠ گرم ماده تازه) این ارقام شامل: کلسیم ٥٩٠/٧٩ -٧٢٦/٤٢، پتاسیم ٢٧١/٣٧٢ -٨٩٠/٢٧٩، منیزیم ٧٩٩/٣٢ - ٩٧٧/١٨، سدیم ٥/٢ - ٤٤٤/١، آهن ٥٢١/٠ - ٢٩٠/٠، فسفر ٢٢١/٤٢ - ٢٩٦/٣١، مس ٢٠٧/٠ - ٠٣٧/٠، روی ٣٠٨/٠- ١٦٢/٠ و منگنز ٠٦٢/٠ - ٠٤٢/٠  می­باشد. در اندازه­گیری پتاسیم بیشترین مقدار را داشت. در بین ارقام، آلیسون بیشترین مقدار عناصر معدنی را به خود اختصاص می­دهد. همچنین تغییرات عناصر معدنی در اکثر ارقام در زمان­های نگهداری دارای اختلاف معنی­داری در سطح ١% بود.
متن کامل [PDF 190 kb]   (3071 دریافت)    

دریافت: 1388/9/27 | پذیرش: 1389/2/28 | انتشار: 1390/7/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.