دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 301-283 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران
2- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران ، abbastabar@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
4- دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، شهرضا، ایران
5- دانشکده شیمی، داشنگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران،
چکیده:   (1195 مشاهده)
در این تحقیق استخراج پروتئین از جوانه ماش با استفاده از پیش­تیمار فراصوت در ترکیب با فرایندهای استخراج قلیایی و رسوب اسیدی انجام شد و اثر توان فراصوت (0، 50، 100، 150، 200، 250 و 300 وات) و زمان فراصوت (10، 20، 30 و 40 دقیقه) بر ویژگی­های ساختاری و عملکردی ایزوله پروتئین جوانه ماش بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان استخراج، حلالیت پروتئین، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت جذب روغن، و ظرفیت کف­کنندگی مربوط به توان 300 وات و زمان 30 دقیقه فراصوت می­باشد. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه پروتئین­های استخراج شده نشاندهنده عدم تخریب گروه­های عملکردی طی فرایند فراصوت بود. به علاوه آنالیز گرماسنج روبشی تفاضلی نشان داد که زمان بیشتر و توان بالاتر فرایند فراصوت سبب دناتوره شدن پروتئین­ها شد. بر اساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص شد که در زمان­های طولانی و توان­های بالاتر فراصوت، فضاهای خالی و منافذ زیادی در کیک جوانه ماش باقی­مانده وجود داشت. نتایج به­دست آمده در این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت-به عنوان یک تکنولوژی سبز- سبب بهبود ویژگی­های عملکردی پروتئین جوانه ماش برای استفاده در مواد غذایی شد.

 
متن کامل [PDF 1321 kb]   (426 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/11/1 | پذیرش: 1401/3/17 | انتشار: 1401/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.