دوره 7، شماره 27 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 27 صفحات 98-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study on the effects of storage conditions of olive fruit on quality of its oil in Golestan province. FSCT 2010; 7 (27) :91-98
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5406-fa.html
بررسی شرایط مختلف نگهداری میوه زیتون و اثر آن بر کیفیت روغن استحصالی در منطقه گلستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1389; 7 (27) :91-98

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5406-fa.html


چکیده:   (8281 مشاهده)
شرایط نگهداری زیتون پس از برداشت عامل مهمی است که نه تنها بر میزان روغن بلکه بر کیفیت آن تاثیر بسزایی دارد. شرایط اقلیمی و منطقه ای از عواملی هستند که سبب شده روش نگهداری در هر منطقه متفاوت باشد. بدین منظور دو رقم برتر زیتون منطقه گلستان (میشن و روغنی) انتخاب و جهت بررسی شرایط و مدت نگهداری، میوه زیتون در سه محیط (شرایط محیطی، سردخانه با دمای 8?C و رطوبت نسبی 95% و سردخانه با دمای 5?C و رطوبت نسبی 95% ) به مدت پنجاه روز نگهداری و در طول این مدت در زمان های مختلف نمونه برداری انجام شد و روند تغییرات کمیت و کیفیت روغن (اسیدیته، پراکسید و ضریب ویژه خاموشی) حاصل از میوه ها بررسی گردید. نتایج نشان داد در هر دو رقم شرایط نگهداری سردخانه با دمای 5?C بهترین محیط بود. همچنین خصوصیات کیفی روغن حاصله از میوه های ذخیره شده در دمای 5?C به مدت سی روز و در دمای8?C  به مدت پانزده روز تغییر معنی داری نسبت به روز اول نداشت درحالیکه این مدت در شرایط محیطی فقط چند روز می باشد. میزان روغن نیز در دمای 5?C در طول مدت نگهداری کاهش معنی داری نداشت و این مدت در دمای 8?C و شرایط محیطی به ترتیب سی و پانزده روز بود.  
واژه‌های کلیدی: کیفیت، روغن، زیتون، شرایط نگهداری
متن کامل [PDF 149 kb]   (5686 دریافت)    

دریافت: 1391/11/7 | پذیرش: 1391/11/7 | انتشار: 1391/11/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.