دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 183-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده شهید سرداری جهاد کشاورزی تبریز
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
3- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (3528 مشاهده)
چکیده
نوع مخمر نانوایی و مدت زمان تخمیر، دو فاکتور تاثیرگذار بر کیفیت تخمیر می باشند. در این مقاله با انتخاب هفت نمونه مخمر خشک فوری، به بررسی میزان قدرت تولید گاز آنها توسط روش حجم سنجی گازوگرافی پرداخته شده است. همچنین اثرات متقابل نوع مخمر و زمان تخمیر بر میزان قدرت تولید گاز تیمارها نیز بررسی گشته است. در روش حجم سنجی، به علت تفاوت در میزان فعالیت زیستی مخمرهای نانوایی و توانایی آنها در تولید گاز دی اکسید کربن، مخمر A بیشترین میزان حجم گاز دی اکسید کربن تولیدی (33/163 میلی­لیتر) و مخمر G کمترین میزان حجم گاز (67/ 139 میلی لیتر) را به خود اختصاص داد. بررسی زمان تخمیر نشان داد که تمامی زمان­ها تفاوت معنی داری در سطح احتمال 5% دارند، اما از دقیقه 165 تا 180 این تفاوت معنی دار نیست. از بررسی اثرات متقابل نوع مخمرو زمان تخمیر برروی قدرت تولید گاز دی اکسید کربن توسط هفت نمونه مخمر این نتیجه حاصل شد که درشرایط تخمیر یکسان، نوع مخمر و زمان مناسب تخمیر، اثر قطعی برروی میزان قدرت تولید گاز مخمر نانوایی دارد و این اثر تا دقیقه ی 165 کاملا مشهود است.
متن کامل [PDF 341 kb]   (7939 دریافت)    

دریافت: 1396/2/18 | پذیرش: 1396/2/18 | انتشار: 1396/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.