دوره 6، شماره 20 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4324 مشاهده)
چکیده هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین مواد مغذی و ترکیبات اسیدهای چرب بافت عضلانی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)، از گونه های پرورشی مورد استفاده در کشور بود. آنالیز تقریبی نمونه ها نشان داد که به جز رطوبت هیچ تفاوت معنی داری در بین سایر شاخص­های مورد مطالعه (پروتئین، چربی و خاکستر) وجود نداشت (p>0.05). میزان اسیدهای چرب اشباع (SFA)، تک غیر اشباع (MUFAs) و چند غیر اشباع (PUFAs) برای کپور معمولی 86/32 ، 43/39 و 13/24 درصد و برای کپور علفخوار06/34، 02/25 و 54/37 درصد مشاهده شد. در هر دو گونه ماهی مورد مطالعه اسید پالمتیک و اسید اولئیک به ترتیب فراوانترین اسیدهای چرب اشباع و تک غیر اشباع بودند و در بین اسیدهای چرب چند غیر اشباع اسید لینولئیک در کپور معمولی و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA) در کپور علفخوار فراوان ترین اسیدهای چرب شناخته شده بودند. میزان امگا 3 شناخته شده برای کپور معمولی6/8 درصد و برای کپور علفخوار3/25 درصد بود. در کپور معمولی و علفخوار به ترتیب 33/1 و 55/2 درصد اسید آراشیدونیک مشاهده گردید. مقایسه ترکیب اسید چرب دو ماهی مورد مطالعه حاکی از تفاوت معنی دار بین اسید های چرب دو ماهی به جز C 22:0 و SFA بود.
متن کامل [PDF 139 kb]   (3470 دریافت)    

دریافت: 1387/2/14 | پذیرش: 1387/11/14 | انتشار: 1388/2/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.