دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 466-459 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasheminia S M, Jamshidi M, Ostadi Y. Determination of Fluvalinate residue in honey samples of Damavand region. FSCT 2019; 15 (85) :459-466
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26514-fa.html
هاشمی نیا سیده معصومه، جمشیدی منیژه، استادی یحیی. تعیین باقیمانده سم فلووالینات در عسل منطقه دماوند. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :459-466

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26514-fa.html


1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. ، ag.hasheminia@yahoo.com
2- استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
3- دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی و کارشناس ارشد پژوهش آزمایشگاه تخصصی حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (3484 مشاهده)
چکیده
عسل یک محلول فوق اشباع قندی بوده که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیل دهنده آن می‌باشند. همچنین از مواد معدنی، پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیم‌ها و ویتامین‌ها تشکیل شده‌است. دامنه گسترده‌ای از ترکیبات جزئی نیز در عسل وجود دارد که بسیاری از آنها از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند. این ترکیبات شامل اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها، برخی آنزیم‌ها (گلوکز اکسیداز، کاتالاز) و اسیدهای آمینه هستند. فلووالینات یک حشره کش و کنه کشی از گروه پایروتیروئیدها بوده که در کندوهای زنبور عسل، فضای سبز، گلخانه‌ها و جهت ضدعفونی قلمه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم فلووالینات در عسل‌های تولید شده در منطقه دماوند، با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینه‌ای مناسب برای کنترل کیفی این محصول مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نمونه‌های عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق شش‌گانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماه‌های خرداد و شهریور تهیه گردیدند. در ادامه فرآیند جداسازی و تشخیص سم با دستگاه GC-MASS انجام پذیرفت. طبق نتایج، باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونه‌ها بیشتر از نمونه‌های برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm077/0) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه مشا با مقدار (ppm021/0) اندازه‌گیری شد.
واژه‌های کلیدی: باقیمانده سم، عسل، فلووالینات، دماوند
متن کامل [PDF 359 kb]   (2706 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/8/4 | پذیرش: 1397/9/18 | انتشار: 1397/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.