دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 173-188 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanzadeh K, korani A. Quantitative measurement of synthetic dyes in food: Increasing health and food safety . FSCT. 2019; 16 (86) :173-188
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-22601-fa.html
حسن زاده کامبیز، کرانی اعظم. اندازه‌گیری کمی رنگ‌های مصنوعی مجاز خوراکی در موادغذایی: افزایش سلامت و ایمنی غذا . علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :173-188

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-22601-fa.html


1- مرکز تحقیقات علوم سلولی و مولکولی، پژوهشکده توسعه سلامت،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2- آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، azam.korani@gmail.com
چکیده:   (74 مشاهده)
رنگ­ها از جمله افزودنی­های غذایی هستند که که به طور مستقیم بر سلامت و ایمنی غذا تاثیر گذار می­باشند. با توجه به افزایش روز افزون استفاده از رنگ­های مصنوعی در صنایع غذایی، از طرفی زیانبار بودن مصرف بیش از حد این ترکیبات، به منظور افزایش سلامت و ایمنی غذایی در سطح جامعه، در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از ساده­ ترین تجهیزات آزمایشگاهی، روشی معتبر جهت اندازه­ گیری کمی رنگ­ های مصنوعی در موادغذایی ارائه شود. نمونه فرآورده یخی به علت بافت ساده­ ای که دارد، به عنوان نمونه حقیقی انتخاب شد. در این مطالعه سعی شد که کلیه رنگ ­های مصنوعی مجاز برای استفاده در موادغذایی شامل رنگ­ های زرد ، رنگ­ های قرمز ، رنگ­ های آبی و مخلوط کلیه این رنگ­ ها به طور همزمان و به صورت قرمز - زرد، قرمز آبی و آبی زرد، طی یک تزریق در نمونه فرآورده یخی شناسایی و به صورت کمی اندازه ­گیری شود. کلیه پارامترهای اعتباربخشی روش معرفی شده، برای هریک از رنگ ­ها محاسبه و با استانداردهای بین­ المللی مربوطه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از پارامترهای اعتباربخشی، دارای تطابق بسیار خوبی با مقادیر استاندارد بین­ المللی هستند که تایید کننده قابلیت روش به عنوان یک روش معتبر آزمایشگاهی نه تنها برای تشخیص کیفی بلکه اندازه ­گیری کمی رنگ­ های مصنوعی مجاز در موادغذایی است.  
متن کامل [PDF 500 kb]   (42 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۴/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول