دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 334-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه شیمی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران ، mehdimaham@gmail.com
2- استادیار مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کل کشور، تهران، ایران
3- مدیر عامل آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران
چکیده:   (2245 مشاهده)
آب‌لیموهای صنعتی ممکن است دارای افزودنی‌های غیرمجاز بوده که منجر به بیماری‌های مختلفی در افراد جامعه می‌شوند. درنتیجه، استفاده از روش‌های کارا و مؤثر جهت شناسایی آب‌لیموهای تقلبی بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر برای اولین بار در کشور، تشخیص تقلب در آب‌لیموهای صنعتی در استان گلستان از طریق آنالیز اسیدهای آلی شامل اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک، اسید مالیک و همچنین تعیین نسبت بین اسیدسیتریک و اسید ایزوسیتریک با استفاده از کروماتوگرافی مایع جفت شده با آشکارساز جرمی ارائه شده است. صحت روش ارائه‌شده، از طریق آنالیز نمونه‌های آب‌لیموی طبیعی تأیید شد. حد تشخیص و حد اندازه‌گیری کمی برای اسیدسیتریک، اسید ایزوسیتریک و اسید مالیک به ترتیب 2 و 5، 0/02 و 0/05، 0/2 و 0/5 میلی‌گرم بر لیتر به دست آمد. نمونه‌های آب‌لیموی صنعتی از برندهای تجاری پرمصرف موجود در سطح عرضه انتخاب شدند و شناسایی نمونه‌های تقلبی از طریق مقایسه مقادیر اسیدهای آلی با مقادیر مجاز تعیین‌شده توسط استاندارد اروپا، انجام شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که روش پیشنهادی بسیار مؤثر و حساس در تشخیص نمونه‌های تقلبی آب‌لیمو صنعتی می‌باشد.

 
متن کامل [PDF 628 kb]   (1321 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/4/3 | پذیرش: 1397/9/5 | انتشار: 1398/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.