دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 393-405 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahani M, shahidi F, tabatabaee F. Evaluation of Antimicrobial Activites of Satureja hortensis L. Essential oil Against Some Food Born Pathogenic and Spoilage Microorganism. FSCT. 2019; 15 (85) :393-405
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-16120-fa.html
فراهانی مینا، شهیدی فخری، طباطبایی فریده. بررسی اثر ضد میکروبی اسانس مرزه (Satureja hortensis L.) بر تعدادی از میکروارگانیسم های بیماری زا و عامل فساد. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :393-405

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-16120-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (262 مشاهده)
هدف از این مطالعه ارزیابی ترکیبات شیمیایی و اثر ضد میکروبی اسانس گیاه مرزه L).(Satureja Hortensis بر اشریشیا- کلی ATCC 25922، سودوموناس فلورسنس OS8، آلترناریا آلترناتا PTCC 5224 و استافیلوکوکوس اورئوسATCC 2592 در شرایط آزمایشگاهی است. دراین مطالعه، اسانس مرزه از شرکت داروسازی باریج اسانس (ایران- کاشان) خریداری شد. آنالیز شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی و اسپکترومتری جرمی انجام شد. عملکرد ضد میکروبی اسانس با روش انتشار در آگار (دیسک و چاهک) و میکرودایلوشن براث طبق استاندارد CLSI تعیین گردید. نتایج نشان داد که ترکیبات اصلی در این اسانس ایزوپروپیل میریستات (14/59%) و کارواکرول (83/37%) بودند. اسانس بر همه ی سویه های مورد آزمایش موثر بود. حداقل غلظت بازدارندگی ‌‌‌‌MIC)) اسانس مرزه براشریشیا کلی، سودوموناس فلورسنس، استافیلوکوکوس اورئوس و آلترناریا آلترناتا به ترتیب 2،1، 5/0و 1 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج حاصل از بررسی اثر ضد میکروبی اسانس مرزه در روش انتشار در آگار نشان داد با کاهش غلظت اسانس، اثر بازدارندگی آن در همه ی سویه های مورد بررسی به طور موثری کاهش می یابد. لذا؛ می توان از اسانس مرزه در صنایع غذایی و دارویی به عنوان یک ماده ی طبیعی ضد میکروبی استفاده نمود. با توجه به نتایج حاصل و افزایش روز افزون مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی‌بیوتیک های شیمیایی، پیشنهاد می گردد با مطالعات بیشتر روی ترکیبات ضد میکروبی این گیاه، امکان استفاده از آن ها برای درمان برخی از عفونت ها استفاده گردد.
متن کامل [PDF 639 kb]   (286 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code