دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 253-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار، گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- مربی، گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (2809 مشاهده)
کپک آبی با عامل Penicillium expansum، یکی از مهم‌ترین بیماری پس از برداشت میوه‌های سیب می‌باشد. از این رو کارایی غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک (SA) به‌تنهایی یا همراه با Pseudomonas fluorescens به‌منظور کنترل کپک آبی میوه سیب بررسی شد و تاثیر اسید سالیسیک بر القای برخی از واکنش‌های دفاعی مورد مطالعه قرار گرفت. SA در غلظت‌ 1000 میکروگرم/ میلی‌لیتر جوانه‌زدن اسپور بیمارگر را به‌طور قابل‌توجهی در محیط درون شیشه کاهش می‌داد (p≤005)، اما در روی سیب قادر به کنترل موثر بیماری نبود. کاربرد توام SA و P. fluorescens بر زخم‌های سطح میوه سیب نشان داد که کارایی کنترل بیولوژیک آنتاگونیست Pseudomonas fluorescens علیه کپک آبی میوه سیب به‌طور معنی‌داری توسط SA افزایش می‌یابد (p≤005). در این رابطه، بیشترین تاثیر SA به غلظت 10 میکروگرم/ میلی‌لیتر مربوط بوده است و در غلظت‌های بالاتر و کمتر تاثیر آن کاهش می‌یافت. میوه‌های تیمار شده با SA یا P. fluorescens به‌تنهایی میزان ترکیبات فنلی و فعالیت پراکسیداز بیشتری نسبت به میوه‌های شاهد داشتند، اما کاربرد توام P. fluorescens و SA در غلظت 10 میکروگرم/ میلی‌لیتر تاثیر بیشتری بر القای مقاومت میوه علیه بیماری داشته است.
متن کامل [PDF 483 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/11/16 | پذیرش: 1397/12/24 | انتشار: 1397/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.