دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 59-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazoori F. Effect of Calcium Chloride and Salicylic Acid on Quantitative and Qualitative Features of Strawberry Fruit CV. Gavita. FSCT 2019; 15 (85) :49-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15274-fa.html
ناظوری فاطمه، قیصربیگی شهین. بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه توت‌فرنگی (رقم گاویتا). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :49-59

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15274-fa.html


1- استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان
2- دانشجوی دکتری علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
چکیده:   (7035 مشاهده)
چکیده میوه توت‌فرنگی دارای بازارپسندی بالا و بسیار آسیب پذیر است که عوامل متعددی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می‌گردند. در این بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید در چهار سطح (کلرید کلسیم 1 درصد، کلرید کلسیم 2 درصد، کلرید کلسیم 1 درصد + سالیسیلیک اسید یک میلی مولار و کلرید کلسیم 2 درصد + اسید سالیسیلیک یک میلی مولار) بر ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی طی انبارداری در سه سطح (زمان برداشت، 6 و 12 روز بعد از انبار) مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان دوره نگهداری، کمترین (5/12درصد) و بیشترین (30درصد) درصد کاهش وزن به مربوط به تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار و شاهد بود. تیمارهای کاربردی قادر به حفظ مواد جامد محلول شدند در صورتی که مقدار این فاکتور از 5/3 در زمان برداشت به 22/4 در نمونه شاهد در پایان انبارمانی افزایش یافت ولی متوسط مقدار مواد جامد محلول بین تیمارها 7/3 بود. مقدار اسید کل، سفتی، ویتامین ث و pH به ترتیب از 6/1، 52/0، 3/137و 8/2 به 3/1، 3/0، 54 و 06/3 در پایان دوره انبار تغییر یافت. بیشترین شاخص درخشندگی کاسبرگ و محتوای فنل متعلق به تیمارهای کلرید کلسیم 1 و 2 درصد بود. با توجه به تأثیر قابل توجه تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار در حفظ وزن و مواد جامد محلول می توان میوه توت‌فرنگی بسته بندی شده را تا 14 روز در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری نمود.
متن کامل [PDF 661 kb]   (2432 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1397/12/24 | انتشار: 1397/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.